ÉLETMÓDI

Szavazz, melyik legyen az új 5 forintos!

Közönségszavazást indított oldalán a Magyar Nemzeti Bank arról, hogy mi legyen a hamarosan megjelenő új ötforintos oldalain.
  • Szerző:

Idén augusztus 1-jén ünnepeljük a forint fizetőeszköz bevezetésének 75. évfordulóját. Ez alkalomból az MNB az 5 forintos érme hat változatának egyidejű kibocsátását tervezi oly módon, hogy az érmék egyik oldala a FORINT szó egy-egy betűjét jelenítse meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Magyar Nemzeti Bank

Azaz a hat érme alkot egy szettet és az érméket egymás mellé helyezve a FORINT szót tudjuk majd összeolvasni.

A lehetséges érmekép-változatokra 2021. február 1. és 22. között várják a szavazatokat! IDE KATTINTVA.

A közönségszavazatok alapján döntik majd el, hogy az ikonikus érmemotívumokat, esetleg a bankjegy-elemeket megidéző, vagy a modern szemléletű terv valósuljon meg, esetleg a kibocsátó, illetve a pénzfunkciók felőli megközelítés kapjon zöld utat. A szavazás eredményéről és a győztes érmesorról 2021. márciusban ad tájékoztatást a Magyar Nemzeti Bank.

Fotó: Magyar Nemzeti Bank

A jubileumi 5 forintos forgalmi érméket 2021. augusztus 1-jén szeretnék majd kibocsátani, betűnként 2-2 milliót készítenek, azaz összesen 12 millió darab érmét tervez a Magyar Nemzeti Bank forgalomba helyezni. A különleges emlékváltozatok a kibocsátást követően, fokozatosan kerülnek majd forgalomba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?