ÉLETMÓDI

Számolj le az úszógumiddal! Ez a gyakorlatsor centiket robbant le a derekadról!

A karcsú és formás derék igenis elérhető! Megmutatjuk, hogyan.
  • Szerző: Ripost

Ahhoz, hogy megszabadulj a fölös kilóktól, nagyon fontos, hogy megfelelő módon étkezz, hiszen ez befolyásolja leginkább a súlyodat. De ettől még egyáltalán nem elhanyagolható, mit és hogyan teszel alakod formálásáért! A karcsú derék titka nem megfejthetetlen: a tudatos táplálkozás és a hatékony gyakorlatok segítenek abban, hogy elérd. Íme a leghatásosabb edzés, mellyel elérheted a célodat!

1. Törzsemelés oldalt fekvésből

Feküdj az oldaladra. Hajlítsd be a talajon lévő lábad, támasztó kezed pedig kulcsold át lazán a derekadon. Másik lábadat nyújtsd ki egyenesen és tartsd meg a levegőben. Szabad karodat emeld tarkódhoz. Hasizomból emeld oldalra a felsőtested, ezzel egy időben a nyújtott lábadat is - könyöködet és térdedet minél jobban közelítsd egymáshoz. Majd ereszkedj vissza a talajra, és ismételd meg ezt 25-ször. Ezután természetesen végezd el ugyanezt ellentétes oldaladra is.

2. Csípőforgatás

Fekvőtámasz pozíció, alkartámasz a talajon. Kissé emeld ki a csípődet a vízszintes testtartásból, majd billentsd ki jobb majd bal oldalra, méghozzá a talaj felé közelítve. Ismételd meg a mozdulatot 30-szor.

3. Oldalsó hasizom erősítése

Feküdj hanyatt a talajon, csípődet fordítsd el, hajlított lábad fektesd oldalt a talajra, kezed kulcsold össze a tarkód mögött. Emeld meg felsőtested, dolgozzon a hasizmod, végezz ebből a fajta felülésből 30-30 ismétlést először az egyik, majd a másik oldalra.

4. Átemelés lebegő ülésből

Kezedben labdával (könyv vagy ásványvizes palack is jó) lebegőülés a talajon, mindkét lábad tarts meg a levegőben, térd kissé behajlít. A kezedben lévő labdát először jobb, majd al oldalon érintsd a talajhoz, a mozdulat irányát kövesse felsőtested is. Végezd el a gyakorlatot 20-szor mindkét oldalra.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?