ÉLETMÓDI

Szalonnás krumplirózsa a húsvét új sztárja

Mindenki oda lesz ezért a finom és nagyon dekoratív ételért, amit pillanatok alatt el tudsz készíteni. Hidd el, nem tudsz eleget sütni belőle, olyan gyorsan elkapkodjátok majd.

Látványos és egyszerű ez a szalonnás krumplirózsa. Nem csak szemet gyönyörködtető, de mennyei is. Akár köretnek, akár önálló ételnek elkészítheted, nem fogsz csalódást okozni vele! Friss salátával, vagy bármilyen hússal tálalhatod.

Szalonnás krumplirózsa

Hozzávalók:

  • 10 db egyforma méretű burgonya megmosva
  • 12 szelet bacon
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • só, bors, szárított rozmaring, fokhagymapor

Elkészítés:

1. A héjas, megmosott krumplit egy uborkagyalu segítségével szeleteld fel.

2. Egy másik tálban keverd az olvasztott vajhoz az összes fűszert.

3. A kiterített baconszeletekre rakd sorba a krumpliszeleteket úgy, hogy fedjék egymást, majd kend meg a fűszeres vajjal és szórd meg sajttal.

4. Tekerd fel a krumplis szalonnákat és tedd muffinsütőbe, majd süsd 170 fokon 35-40 percig.

Vigyázz, mert könnyen megéghet a vékonyra szeletelt krumpli!

Ezen a videón lépésről lépésre követheted a munkafázisokat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?