ÉLETMÓDI

Szakad az eső? Ha ezt teszed a vizes kerteddel, csodát látsz!

Ne csak azért örülj az esőnek, mert locsolja a kertet helyetted. Kis ügyességgel nagy előnyt kovácsolhatsz belőle!
címkék:
  • Szerző: FÁB

A széltől és hőségtől kiszáradt talaj rendkívül hálás a kiadós esőnek. Ha otthon ragadtál, mert ez az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, akkor kapd elő a vízhatlan kabátod és a gumicsizmát - most ugyanis igazán széppé tudod varázsolni a kerted...

Ültess

Most ültesd el azokat a virágokat és palántákat, melyeket terveztél. Az eső elvégzi helyetted a locsolást, elegyengeti a földet a gyökerek körül, stabil és biztos helyre lelnek az új növények, ha kellő gondossággal helyezed őket a földbe.

Elő a kávézaccal és krumplihéjjal

Tökéletes választás, ha most fogsz a trágyázásba. Akár házi komposztot, akár műtrágyát vagy éppen konyhai maradékot szemelsz ki erre a célra, az eső eljuttatja azt egészen a gyökerekig, így igazán hatásos lesz az eredmény is.

Betakarítás

Egyes növények nagyon hálásak, ha nedves időben aratod le őket, így aztán a fejes salátát, a vízi tormát vagy a gyógynövényeket legjobb, ha ilyenkor szeded be a kertedből.

Gyomlálás

Könnyű dolgod van, ha ilyenkor távolítod el a gyomokat. Legjobb, ha megvárod, míg eláll az eső, de akkor kezdesz neki, ha még nedves a talaj. Könnyen fogod tudni gyökerestül eltávolítani a kéretlen lakosokat a féltett növényeid közül.

Készíts támasztékot

A nedves talajba könnyebben és biztosabban tudod a karókat, támasztékokat beleszúrni. Különösen fontos ez paradicsom esetében! Nemcsak az a baj, hogy a növekvő termés lehúzza és esetleg eltöri a növény szárát. Ha a levelek hozzáérnek a nedves talajhoz, nagy valószínűséggel szürkülni, penészedni kezdenek a levelek.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?