SIKK

Zseniális, olcsó szépségtrükkök hóvégére

Ha elfogyott a szemhéjtus vagy a lakklemosó, akkor sem kell hó végén költened rá. Van kiút!

Elfogyott a szemhéjtus? Nincs már otthon lakklemosó? Jó lenne kicsit napbarnítottabbnak lenni, de hónap vége van, és másra kell a keret? Ezeken a megoldások meglepőek, olcsók, és ami legalább ennyire fontos: hatékonyak!

1. Szemhéjtus és szemceruza helyett

Ha szeretnéd kontúrozni a szemed, de nincs mivel, akkor kapd elő a szempillaspirált és egy vékony ecsetet! Húzd át az ecsetet néhányszor a spirálon, a rátapadt festékkel pedig máris szép sminket tudsz varázsolni magadnak. Sőt, ecset híján bátran használhatsz a célra fültisztító pálcikát is!

2. Körömlakklemosó helyett

Bármennyire is meglepő, de lakklemosó helyett jó szolgálatot tehet némi parfüm! Fújd be vele a vattapamacsot, vagy cseppents néhányat rá, és akkor máris el tudod tüntetni vele a körmödről, hogy újra tudj manikűrözni! Legjobb, ha kedvenc parfümöd helyett olyat használsz, ami csak porosodik a polcon, esetleg a boltban kapott, apró üvegcse termékmintát.


3. Bronzosító helyett

Gondoltad volna, hogy a kakaóport sminkelésre is használhatod? Persze vékony rétegben kend, hiszen nem az a cél, hogy szó szerint csokibarnára mázold magad, viszont egy púderecsettel szépen fel tudod vinni a por alapú réteget az arcodra, és senki meg nem mondja, hogy mitől ragyogsz ilyen szépen. A csokoládé illata már csak bónusz.

4. Sminklemosó helyett

Vazelinnal vagy zsíros állagú arckrémmel szépen le tudod szedni a sminket még a szemedről is, ahol aztán igazán makacs tud lenni a felvitt festék. Egyúttal pedig még a bőrtáplálásról is gondoskodni tudsz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?