SIKK

Viszlát karikák! Nem lesz többé sötét árok a szemed alatt!

A szem alatti sötét árkok minden nő életét megkeserítik. Megmutatjuk, hogyan tüntetheted el néhány perc alatt.

Neked is ismerős a karikás és fáradt szem? Szinte nincs nő, akit ne érintene ez a gond, de egy ügyes sminkkel sokat javíthatsz a helyzeten.

1. Primer

Mielőtt nekiállnál a sminknek, használj a szemed alá primert. Ha nem szeretnél ilyesmire pénzt kiadni, akkor sincs vész, viszont ez a bázistermék sokat segít, hogy egyenletessé tegye a bőröd felszínét, és hogy jobban megtapadjon rajta  a festék.


2. Alapozás

Vékony rétegben vigyél fel alapozót az arcodra és dolgozd el az egész felületén. Gondosan válaszd ki az alapozód színét, figyelj rá, hogy ne legyen sötétebb bőrödnél, minél inkább természetes bőrszíned tónusára és világosságára hasonlítson. Így elkerülheted, hogy a végeredmény elüssön a nyakadtól és maszkszerű legyen a hatás. Dolgozz szivaccsal vagy ecsettel az egyenletes eloszlatás érdekében.


3. Korrektor

A színek remekül tudják kiegészíteni egymást. Bőröd pirosas felületeit például zöld árnyalatú korrektorral tudod jól elfedni. Szemed alatt pedig minden valószínűség szerint lilás-szürkés árnyalatú árkok vannak, ennek a színnek a kioltója a sárgás, barackszínű, narancsos árnyalat. Tehát ilyen színű korrektort keress. Ne legyen sötétebb a bőrödnél, de túlságosan világos se. Legjobb, ha egy árnyalattal világosabbat veszel le a polcról az alapozónál. Ujjbegyeddel finom mozdulatokkal oszlasd el a festéket a szemed alatti karikákon.


4. Szivacs

Egy puha szivaccsal tedd homogénné a kifestett felületet. Nem az a cél, hogy a felvitt festéket letöröld vele, tehát ne masszírozd át vele a bőrödet, hanem puha mozdulatokkal itasd fel a felesleget és érd el az egyenletes hatást.


5. Highlighter korrektor

Folyékony, ecsetes highlighterrel fedd be a szem alatti területet. Ez az anyag világos, fényes, lágy, így egy vékony rétegben ragyogóbbá teszi majd a korábban sötét árkokat. Nagy felületen oszlasd szét, fess vele háromszöget orrcimpádtól külső szemzugodig, majd az előzőleg használd szivaccsal, lágy, inkább nyomkodó, mint kenő mozdulatokkal oszlasd el bőrödön.

Végezetül használhatsz könnyű porpúdert a festék fixálásához, de ezt csak azoknak ajánljuk, akiknek nincsenek a szeme alatt szarkalábak. A púder ugyanis a legapróbb ráncokban is képes megülni, ez pedig nem túl szép látvány. Ha ezzel elkészültél, jöhet ez a csodás smink.

És ezeket olvastad már?