SIKK

Te is szeretnéd, hogy gyorsabban nőjön a hajad? Nem lehetetlen!

Olykor megesik, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve elrohansz a fodrászhoz és csutkára vágatod a hajad. Aztán megbánod, és különféle hajnövesztő praktikák után kezdesz kutatni, hogy minél gyorsabban visszakapd a hajkoronád.
  • Szerző: Ripost

Ezt mind kipróbálhatod otthon, serkentik a hajnövekedést!

Fejmasszázs: engedd ki a hajat, majd ujjaid segítségével körkörösen masszírozd a fejbőrt. Óvatosan meg is húzkodhatod tincseidet, persze úgy, hogy az még kellemes legyen.

Hideg-meleg zuhany: a szélsőséges hőmérsékletváltozás szintén beindítja a gyors véráramlást. Fontos, hogy huzamosabb ideig túl forró víz ne érje a fejbőröd, mivel azzal csak ártasz a hajszálaknak és végük megtörhet!

Torma és citromlé: a reszelt torma a legtöbb hajnövesztő szer fő alkotóeleme, ugyanis amellett, hogy javítja a vérkeringést, aktivizálja a hajhagymák működését. Citrommal a folyamat felgyorsítható, csak ügyelj arra, hogy nagy mennyiségben szárító és halványító hatása is van!

Gyógynövények, illóolajok: sokan a ricinusra esküsznek, melyet pakolásként használhatsz, így hajnövesztő szernek is kiváló. A felmelegített olajat a haj tövére kend fel, majd húzz rá nylon zacskót, hogy a hőt hosszú ideig megtartsa.

Sósborszesz: szintén egy csodatévő szer, amit a szépségipar használ és teszi bele drágábbnál drágább készítményekbe, pedig

a gyógyszertárakban is hozzá lehet jutni igazán csekély összegért.

Fokozza a vérkeringést, hozzájárul a haj gyorsabb növekedéséhez.

Fokhagyma: mielőtt felkapnád a fejed..., utána nyugodtan használhatsz illatosított hajpakolást! Tégy egy kevés olívába zúzott fokhagymát, és egy órán keresztül hagyd magadon. Utána a szokásos módon moss hajat.

A és E vitamin: Patikákban megvásárolhatod csepp formájában, így hozzá lehet csepegtetni a balzsamodhoz.

Fontos, hogy ezt frissen készítsd el, mivel a vitaminok hamar lebomlanak!

És ezeket olvastad már?