SIKK

Most már biztos, ez a fiatalos arc titka, ezt a trükköt te is ellesheted

Nem is olyan nehéz fiatalossá varázsolnod az arcod. Mutatjuk, miben rejlik a titok.
címkék:
  • Szerző: A

Ha fiatalabbnak akarsz látszani a korodnál, akkor erősítsd a szemöldököd színét és rúzsozd a szádat! A dramatikus szemöldök-trendet most már a tudomány is bizonyította.

Egy új tanulmány szerint az emberek kontrasztosabbnak látják a fiatal arcokat, mert az arc olyan hangsúlyos megkülönböztető jellegzetességei, mint az ajkak és a szemöldök kevésbé szembeötlővé válnak az öregedéssel. Halványulnak a legtöbb etnikumú nőnél.

A kutatók hétszázhatvanhárom - 20 és 80 év közötti, különböző bőrszínű és bőrtónusú, smink nélküli - nő arcképét vizsgálták. A vizsgált arcokat photoshopolták és minden arcból különböző kontrasztú képeket készítettek. A képek alapján kellett eldönteni a jelentkezőknek, hogy melyik arcot találják fiatalabbnak. A számítógépes program vizsgálta a fotókon az arc hangsúlyos részeit. Mérték a szemet, a szájat, a szemöldököt, hogy kirajzolódik-e vagy sem, vizsgálták a különböző színek és a körülötte lévő bőr árnyalatát.

A kontrasztos arcokat tartjuk vonzónak

Az esetek 80 %-ban a megkérdezetteknek a nagyobb kontrasztú képek tetszettek. Arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy a fiatalabb nők kontrasztosabb arcvonásait vonzóbbnak tartjuk.

Különböző etnikumok és a férfiak körében is hasonló eredményre jutottak a kutatók. A vizsgálat szerint az arc kontrasztja, a változás a bőr pigmentációjában valójában egy kultúrák feletti jelenség, ami alapján megítéli az ember, hogy mennyi idős a másik.

Ha sötétíted az elhalványuló részleteket, fiatalabbnak látszol

Bárki, aki használt már szűrőt képei manipulálására az Instagramon, tudja, hogy ez hat az emberekre. Azért használnak sminket is az emberek, hogy fiatalabb arcukat mutassák meg. A tanulmányban ugyan nincs szó sminkről, de biztosra vehető, hogy a vonások sötétítése ugyanolyan eredményt okoz, mint ahogy a tanulmányban olvashattuk.

Mivel tudjuk, hogy a száj kevésbé piros és a szemöldök is világosabbá válik a kor előrehaladtával, ezt a két részletet felerősítve az arc fiatalabb hatást kelt.

  

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?