SIKK

Figyelj, megmutatjuk milyen gyakran mosd a melltartódat!

Legfontosabb női ruhadarab a melltartó, sokak számára mégis rejtély, hogyan és milyen gyakran kell mosni. Ha hibázol, tönkremehet a drága holmi, de ami még rosszabb: fertőzéseket is kaphatsz. Mutatjuk mi melltartó-ügyben a teendő!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nem kell minden felvétel után kimosni!

Ha ugyanis naponta mosod, akkor hamar elveszti a rugalmasságát és a tartását, és dobhatod ki. Ha nem izzadtál nagyon bele, simán kibír akár három-négy felvételt is, különösen akkor, ha csak pár órára kaptad fel. Vagyis a csipkecsoda szexi cuccot nem kell azonnal kimosnod.

Sportmelltartódat viszont, amelyikbe jól beleizzadtál az edzésen, ajánlatos minden felvétel után kimosni.

Nem baj, ha két napig hordod

Egyre többet hallani arról, hogy a melltartó elasztikus szálai csak akkor nyerik vissza eredeti formájukat, ha minden használat után legalább egy napig nem veszed fel az adott fehérneműt. Szakértők szerint azonban két napot nyugodtan elvisel a melltartó.

Speciális szálakból készült anyaga az éjszakai 8-12 órás pihenő idején is visszanyeri a rugalmasságát.

Harmadik nap már ne vedd fel ugyanazt a darabot! Ha ugyanis egymás után többször viseled ugyanazt a melltartót, akkor az anyagában megtapadó és egyre szaporodó mikroorganizmusok újra és újra érintkeznek bőröd felületével. Mégpedig mindig ugyanazokon a ponokon! Ezzel pedig elindulhat egy irritációs láncreakció, mely akár gyorsan terjedő futószemölcsöket is okozhat. 

Figyelj az ápolására!

Mindig olvasd el a címkét a megfelelő információkért!

Az a legjobb, ha a melltartót kézzel, langyos vízben és nagyon enyhe gyapjúmosószerrel mosod.

Ha nincs erre időd, a mosógépbe is teheted, de ilyenkor helyezd speciális fehérnemű mosó zsákba, amely megakadályozza, hogy a gépi mosás túlságosan igénybe vegye az anyagot. A mosáshoz mindig kapcsold be a melltartót, nehogy a kapcsok beleakadjanak valamibe. Válaszd a lehető legenyhébb kézi programot és valamilyen nagyon enyhe mosószert.

Szárítógépbe viszont nem való a melltartó, sem a hőfokot, sem a pörgést nem bírja. Az erős igénybevétel tönkreteszi a kosarat!

Ne csavargasd, inkább egy puha törölközőre fektetve szárítsd, majd egy fiókban sorakoztasd fel úgy, ahogy a boltban szokták. Ha rendetlen kupacban áll a szekrényben, hamar a formáját veszti. Ráadul kupiból képtelenség gyorsan kiválasztani a megfelelő darabot. Abból pedig késés lesz. Érdemes melltartóidat nem csak tisztán, hanem rendezetten tárolnod.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?