Létrehozva: 2018.04.20.

Felejtsd el, hogy egyik oldalról a másikra fésülöd a hajadat!

Minden férfit utolér a sors, kivétel nincs! Alattomosan, apránként hullani kezd a haja. Egy ponton túl nem lehet figyelmen kívül hagyni a folyamatot, vagy abban bízni, hogy hátha majd abbamarad: könyörtelenül teret nyer a fejtetõn a kopaszság...

Egy pillanatig sem feltételezzük, hogy a hajhullás kevésbé foglalkoztatja a férfiakat, mint a nőket, sőt! Sok esetben hiúbbak is, és egyáltalán nem akarnak kibékülni a kopaszodás tényével. Ekkor jön a régi, jól bevált módszer: oldalt egy-egy tincset hagynak megnőni, majd nagy cselesen ezeket átfésülik a másik oldalra - gondolván, hogy így a teljesen kopasz fejtetőt legalább igazi haj takarja.

Nem túl jó ötlet, na! Sajnos az így kialakított vékony hajtakaró könnyen szétnyílik és az összetapadt tincsek közül bármikor kicsillanhat a fejbőr – s ez sajnos a nők szerint igencsak szánalmas látványt nyújt. Ráadásul ezen a farzsebből előrántott kisfésű és a naponta százszor megismételt ideges fésülködőmozdulat sem segít… Maradjunk annyiban, hogy a maradék haj megnövesztése és oldalra fésülése semmilyen szinten nem jelent megoldást.

El kell fogadni a kőkemény valóságot

A sokadik tükör előtti ácsorgásnál, amikor már túl nagy a csupasz terület, szembe kell nézni az igazsággal: „igen, kopaszodom, nem, nem fog elmúlni”. Sok férfi ilyenkor végigmegy a gyász fázisain: tagadás (csak kihullott a stressztől, majd visszanő), harag, alkudozás (talán megáll, nem terjed tovább), depresszió (senkinek sem fogok tetszeni kopaszon), és végül az elfogadás. Csakhogy közben a haj rendíthetetlenül hullik tovább, ugyanis a kopaszodás leggyakrabban genetikai eredetű. Minél hamarabb fogadja el az áldozat, hogy egyre nagyobb a homloka vagy a halántéka felett a folt, annál hamarabb tud cselekedni.

Zsidró Tamás, mesterfodrász: Van megoldás! „A haj oldalra fésülése ma már nem divat – állítja leghatározottabban a mester, aki szerint legföljebb az idősebbek körében maradt meg ez a gyakorlat. – A férfiak ma már egyre bátrabban veszik igénybe a modern megoldásokat. Rendkívül hatékony ápolószereket lehet kapni, és ezeket érdemes is kipróbálni, hiszen megállítják a hajhullást, és akár növekedést is előidézhetnek. Fontos megemlíteni a hajbeültetést, amit ma már 30 körüliek is gyakran vesznek igénybe. A frizurájukra mindig kényes olaszok körében pedig egyre divatosabb a fejtetőparóka, melyet kimondottan felül kopaszodó férfiak számára találtak ki. A paróka matricaként a fejbőrre tapasztható, és akár egy hétig is fent maradhat, mert olyan anyagból készül, ami biztosítani tudja a fejbőr légzését. A tökéletesen feltűnésmentes parókákat a meglévő hajhoz igazítják a fodrászok, így a különbséget nem is lehet észrevenni.

Mit lehet tenni?

Először mindenképpen érdemes kipróbálni a hajnövesztő szereket, gyógysamponokat – a modern szerek hatóereje fantasztikus, mindenképp csökkentik a károkat, és javítják a helyzetet. Hogy ne legyen feltűnő a különbség a kopasz és nem kopasz részek között, érdemes leborotválni oldalt a hajat, vagy pár milliméteres tüskefrizurát hagyni. 

 

Aki teljesen kopasz, gyakran növeszt szakállt, mert a borotvált arc és csupasz fejtető együtt jellegtelenné teszi a megjelenést, az állszőrzet viszont határozottan férfias karaktert ad. No meg elvonja a figyelmet a kopasz fejbőrről. Ez a megoldás időspórolás is, hiszen ha reggelente a fejünket is borotválni kell, legalább az arcunkkal ne kelljen bíbelődni!

Irány a borbély!

Érdemes borbélyt vagy fodrászt megkérdezni, hiszen a szakembereknek akár személyre szabott megoldást is javasolhatnak – persze nem árt, ha tudunk azonosulni új megjelenésünkkel. Bárhogy is döntünk, elsőre nem érdemes nullás géppel nekiesni a maradék hajunknak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

ripost.hu

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

vg.hu

Szlovákia után újabb szövetségesre találhat a magyar kormány

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Ezért ne dobd ki megunt kacatjaidat! Rengeteg pénzt kereshetsz

SIKK

Ezek a rúzstrendek hódítanak idén. Te melyiket próbálnád ki?

SIKK

Az ADAM X Atelier luxus branddel startol az idei, 28. Budapest Fashion Week!

SIKK

Stílusos húsvéti szettek kicsiknek-nagyoknak

SIKK

Itt a szerelmesek tesztje! Ilyen egy igazi húsvéti randi

SIKK

Biztos, hogy ma akarsz sütni és mosni? Ezek a legdurvább húsvéti babonák

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók