SIKK

Felejtsd el, hogy egyik oldalról a másikra fésülöd a hajadat!

Minden férfit utolér a sors, kivétel nincs! Alattomosan, apránként hullani kezd a haja. Egy ponton túl nem lehet figyelmen kívül hagyni a folyamatot, vagy abban bízni, hogy hátha majd abbamarad: könyörtelenül teret nyer a fejtetőn a kopaszság...
címkék:
  • Szerző: Z.K.

Egy pillanatig sem feltételezzük, hogy a hajhullás kevésbé foglalkoztatja a férfiakat, mint a nőket, sőt! Sok esetben hiúbbak is, és egyáltalán nem akarnak kibékülni a kopaszodás tényével. Ekkor jön a régi, jól bevált módszer: oldalt egy-egy tincset hagynak megnőni, majd nagy cselesen ezeket átfésülik a másik oldalra - gondolván, hogy így a teljesen kopasz fejtetőt legalább igazi haj takarja.

Nem túl jó ötlet, na! Sajnos az így kialakított vékony hajtakaró könnyen szétnyílik és az összetapadt tincsek közül bármikor kicsillanhat a fejbőr – s ez sajnos a nők szerint igencsak szánalmas látványt nyújt. Ráadásul ezen a farzsebből előrántott kisfésű és a naponta százszor megismételt ideges fésülködőmozdulat sem segít… Maradjunk annyiban, hogy a maradék haj megnövesztése és oldalra fésülése semmilyen szinten nem jelent megoldást.

El kell fogadni a kőkemény valóságot

A sokadik tükör előtti ácsorgásnál, amikor már túl nagy a csupasz terület, szembe kell nézni az igazsággal: „igen, kopaszodom, nem, nem fog elmúlni”. Sok férfi ilyenkor végigmegy a gyász fázisain: tagadás (csak kihullott a stressztől, majd visszanő), harag, alkudozás (talán megáll, nem terjed tovább), depresszió (senkinek sem fogok tetszeni kopaszon), és végül az elfogadás. Csakhogy közben a haj rendíthetetlenül hullik tovább, ugyanis a kopaszodás leggyakrabban genetikai eredetű. Minél hamarabb fogadja el az áldozat, hogy egyre nagyobb a homloka vagy a halántéka felett a folt, annál hamarabb tud cselekedni.

Zsidró Tamás, mesterfodrász: Van megoldás! „A haj oldalra fésülése ma már nem divat – állítja leghatározottabban a mester, aki szerint legföljebb az idősebbek körében maradt meg ez a gyakorlat. – A férfiak ma már egyre bátrabban veszik igénybe a modern megoldásokat. Rendkívül hatékony ápolószereket lehet kapni, és ezeket érdemes is kipróbálni, hiszen megállítják a hajhullást, és akár növekedést is előidézhetnek. Fontos megemlíteni a hajbeültetést, amit ma már 30 körüliek is gyakran vesznek igénybe. A frizurájukra mindig kényes olaszok körében pedig egyre divatosabb a fejtetőparóka, melyet kimondottan felül kopaszodó férfiak számára találtak ki. A paróka matricaként a fejbőrre tapasztható, és akár egy hétig is fent maradhat, mert olyan anyagból készül, ami biztosítani tudja a fejbőr légzését. A tökéletesen feltűnésmentes parókákat a meglévő hajhoz igazítják a fodrászok, így a különbséget nem is lehet észrevenni.

Mit lehet tenni?

Először mindenképpen érdemes kipróbálni a hajnövesztő szereket, gyógysamponokat – a modern szerek hatóereje fantasztikus, mindenképp csökkentik a károkat, és javítják a helyzetet. Hogy ne legyen feltűnő a különbség a kopasz és nem kopasz részek között, érdemes leborotválni oldalt a hajat, vagy pár milliméteres tüskefrizurát hagyni. 

 

Aki teljesen kopasz, gyakran növeszt szakállt, mert a borotvált arc és csupasz fejtető együtt jellegtelenné teszi a megjelenést, az állszőrzet viszont határozottan férfias karaktert ad. No meg elvonja a figyelmet a kopasz fejbőrről. Ez a megoldás időspórolás is, hiszen ha reggelente a fejünket is borotválni kell, legalább az arcunkkal ne kelljen bíbelődni!

Irány a borbély!

Érdemes borbélyt vagy fodrászt megkérdezni, hiszen a szakembereknek akár személyre szabott megoldást is javasolhatnak – persze nem árt, ha tudunk azonosulni új megjelenésünkkel. Bárhogy is döntünk, elsőre nem érdemes nullás géppel nekiesni a maradék hajunknak.

címkék:
És ezeket olvastad már?