SIKK

Ez a fiatalság titka, így kend magadra a szódabikarbónát!

A puha és ragyogó arcbőr minden nő álma. Ha kipróbáljuk ezt a házi csodakrémet, biztosan elfelejthetjük a ráncokat!
címkék:
  • Szerző:

Ez a csodálatos szer egyszerre ápol és tisztít. Elkészítéséhez semmi másra nem lesz szükségünk csak kókuszolajra (zsírra) és szódabikarbónára. Minek dobnánk ki pénzt kozmetikusra? A házi pakolás sokkal hatásosabb!

Fotó: 123rf

Hogyan csináljuk?

Egyszerűen csak keverjük össze a szódabikarbónát a kókuszzsírral. Az arány attól függ milyen a bőrünk. Ha nagyon érzékeny, akkor két rész kókuszzsírhoz egy rész szódabikarbónát tegyünk, normál bőrre egyforma arányban használjuk a két hozzávalót.

Ha elkészült a krém, egyenletesen vigyük fel az arcra, amit előtte kicsit benedvesítettünk. Használhatjuk arcmaszkként, ilyenkor hagyjuk egy kicsit állni a bőrön, majd enyhén dörzsölve mossuk le. Ha mindennapi szépülésre vágyunk, akkor akár a szappant is helyettesíthetjük vele, így sminklemosóként is funkcionál. Fontos azonban, hogy mindig frissen készítsük el a keveréket!

Fotó: 123rf

Miben rejlik a fiatalító hatása?

A szódabikarbóna a lúgosít, így helyreállítja az elsavasodásnak indult arcbőr pH-szintjét, és nagyszerűen tisztít, így megelőzhetjük a pattanások kialakulását, a meglévőket pedig eltünteti. A kókuszolaj antibakteriális és hidratáló hatással bír és szabályozza a bőr pigment termelését. A legjobb, ha a hidegen préselt változatot választjuk!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?