SIKK

Divatmodell lett a Down-szindrómás kislány! Õt már nem sterilizálták...

A 18 éves ausztrál lány Down-szindrómával született, mégsem adta fel az álmát. Addig harcolt, míg divatmodell lehetett belőle! Pedig nemrég az USA-ban még sterilizálták ezeket a betegeket!
  • Szerző: Ripost

Bő egy éve elhatározta, hogy beteljesíti régi álmát, és betegsége ellenére modell lesz. Ehhez azonban le kellett adnia húsz kilót. Édesanyja és személyi edzője segítségével krikett mérkőzéseken vett részt, kéthetente pompon lányként lépett fel. Heti több alkalommal úszni járt, és minden hizlaló gyorsételt elhagyott. Emellett tánc- és drámacsoportokat is látogatott, mert ezekről sem akart lemondani,   hiszen nagyon szeret emberek közt lenni.

Szeretne modellként dolgozni

Amint sikerült megszabadulnia súlyfeleslegétől, készíttetett magáról egy fotóalbumot, melynek képeit kirakta a Facebook oldalára. Az elsöprő siker Madeleint igazolta. Pillanatok alatt több százezer like-ot kapott.

„Az a célja, hogy megváltoztassa a fogyatékkal élő emberek megítélését…”

Édesanyja szerint a Down-szindrómások minden olyasmire képesek, mint a normális emberek, csak más sebességgel.

Nem ő az első

Idén februárban már egyszer találkozhatott a nagyvilág egy Down-szindrómás modellel. A 30 éves Jamie Brewert, (akit az Amerikai Horror Story című televíziós sorozatban ismerhetnek a tévénézők), nagy meglepetésre a New York-i divathéten lépett kifutóra. Hatalmas sikere volt. Ez azért is fontos állomása mindez a fogyatékkal élőknek, mert bármilyen hihetetlen

az Egyesült Államokban 1981-ig a Down-szindrómások tízezreit sterilizálták, 1984-ig pedig nem hajtottak végre rajtuk életmentő műtéteket.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?