SIKK

Csodás loknik: így készítsd otthon könnyen és ingyen

A hullámos, szélfútta haj mindig nagyon menő. Idén pedig különösen az. Hajsütővas, fodrász és csavarók nélkül is elérheted.

A látványos lokni nem csak azok kiváltsága, akik természetesen hullámos hajjal születtek. Ahhoz, hogy ilyen legyen a frizurád, nem kell ezreket költened vagy hajsütővel gyötörnöd a hajad. Lépésről-lépésre mutatjuk, hogyan csináld.

1. Oszd négy részre a hajad

Oszd a hajadat négy egyenlő részre, mintha négy copfot szeretnél készíteni. Ez adja az alapját a későbbi teendőknek. Hasznos, ha kevés hajzselét vagy hajhabot is eloszlatsz a hajad teljes hosszán. Válaszd ki az egyik tincset és fésüld át alaposan, mielőtt munkához fogsz a trendi külsőért.

2. Csavard az ujjad köré

Az átfésült tincset szorosan csavard meg ujjaddal a teljes hosszán. Ha a tövénél másik kezeddel lefogod, akkor nem fogod húzni csavarás közben a fejbőrödet.

3. Tekerd kis kontyba

Az ujjaddal összesodort hajtincset, tekerd fejtetődön szoros kontyocskába. A feltekert kontyocskát tűzd meg hullámcsattal.

4. Nyomás aludni

Ahhoz, hogy a hullámok igazán tartósak legyenek, egy éjszakán keresztül maradjon így a hajad. Most, hogy a munka dandárját elvégezted, le is fekhetsz tehát aludni. Előtte még nézd meg, milyen menő kontyokat készítettél.

5. Gyönyörködj az eredményben

Óvatosan távolítsd el a hullámcsatokat, engedd le a tincseket és ujjaiddal lazán gereblyézd át hajadban a hullámokat. Azután pedig gyönyörködj a természetesek ható, laza hullámokban.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?