SIKK

9 zseniális trükk, hogy a fehér cipőd mindig tiszta legyen

Nincs mese, a fehér edzőcipő csak akkor dögös, ha olyan ragyogóan tiszta, mintha most vetted volna ki a dobozából. Lehetséges egyáltalán tisztán tartani? De mennyire! Mutatjuk, hogyan.

Farmerrel, leggingsszel csodásan mutat a ragyogóan fehér edzőcipő, legyen az bármilyen márkájú. Csak ne lenne szinte lehetetlenség  tisztán tartani! Nem is az! És nem csupán varázslattal lehetséges.  Rögtön 9 módot is mutatunk, amellyel meg tudod őrizni lábbelid ragyogó, éteri fehérségét. Mert sajnos csak akkor csinos, ha olyan, mintha most vetted volna ki a dobozból.

1. A karcolások elfedésére fehér körömlakk

A kisebb karcolásokat érintsd meg egy kis fehér lakkal. Csodát tesz.

 

2. Mágikus radír vagy ecet a kisebb szennyeződéspöttyök eltüntetésére

Ha be tudod szerezni, segít a mágikus radír. Ez egy kocka alakú, kicsi, fehér szivacs. Ennek hiányában márts egy kis törlőkendőt ecetbe, és azzal tisztítsd le gyöngéden a szennyeződést.

 

3. Soha ne tedd a fehér cipődet a mosógépbe!

Még a legkíméletesebb program is túl durva a fehér cipőhöz. Maradj a kézi tisztításnál.

 

4. Fogkefével a nehezen elérhető részeknél

Vess be egy öreg fogkefét. Nedvesítsd meleg vízzel, mártsd finom mosószerbe vagy szappanba. Dolgozz finom mozdulatokkal. A nehezen hozzáférhető helyekről is eltávolíthatod vele a szennyeződést.

 

5. A fehér cipőfűzőket meleg vízben mosd

Talán nagy a kísértés, hogy legalább a cipőfűzőket bedobd a mosógépbe. Ne tedd! Erre is a kézi mosás a legmegfelelőbb. Kíméletes mosószerrel, meleg vízben, lágyan mosd! Szabad levegőn szárítsd.

 

6. A már tiszta cipőt tömd ki újságpapírral

A kimosott, nedves cipő belsejét tömd ki összegyűrt, száraz újságpapírral. Így sokkal gyorsabban szárad.

 

7. Olajszennyeződésekre finom sampon

Az utcán olajfolt került a szép, fehér cipődre?  Vagy véletlenül a konyhában sütőolaj fröccsent rá? Meleg vízzel, kíméletes samponnal, egy fogkefe vagy rongydarab segítségével megtisztíthatod.

 

8. Ne tárold a napon

Elzárva, az erős napsütéstől védve tárold a cipődet! Éri az utcán elég UV sugárzás így is. Helyezd sötét, hűvös helyre. Cserébe nem fog elszíneződni.

 

9. Öblítőt használsz?

Rendben, de nem mindegy, hogy milyet és hogyan. Egy rész finom öblítőszert keverj el öt rész meleg vízzel. Márts bele egy fogkefét. Óvatosan súrold tisztára a cipődet. Meleg vízzel öblítsd le. Légy óvatos, mert a túl erős öblítőszer sárgára színezheti a kedvenc cipődet.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?