ÉLETMÓDI

Õrülten szőrtelenítesz odalent? Akkor ezt a hibát soha ne kövesd el

Te hogyan szőrtelenítesz odalent? Gyanta, krém, vagy borotva? Utóbbinál te is szenvedtél a benőtt szőrszálaktól? Azt akkor se csináld, amit ez a nő, elképesztő veszélyes!
  • Szerző: J.D.

Aki rendszeresen borotválja az intim régióját, az találkozott már a benőtt szőrszálak problémájával. Tőlük akart megszabadulni egy blogger, aki az interneten osztotta meg olvasóival, hogyan ne szőrtelenítsenek. A lány ugyanis úgy hallotta, elkerülheti a benövéseket, ha egypengés borotvát használ. Ki is próbálta, és rögtön a első pillanatokban úgy felsértette a nagyajkát, hogy a vér mennyiségéből azt hitte, lemetszette az egészet.

Szerencsére nem ez történt, de a vágás hatalmas volt – és a bloggernek ekkor kezdett elege lenni az otthoni szőrtelenítésből.  Rájött, hogy azt, hogy a lábakat, hónaljat hogyan kell borotválni, minden lány megtanulja – a vagina borotválását azonban senki nem mutatja meg a nőknek. Ezért megkérdezett egy szépségszalonban dolgozó kozmetikust, hogyan is kellene ezt otthon csinálni.

A kozmetikus azt mondta a borotválásra, alapvetően egyáltalán nem ajánlja a nőknek, hogy pengét használjanak az intim régiójukban. Ha csak lehet, gyantáztass inkább – de ha valamiért erre nincs lehetőséged, az alábbiak szerint borotválkozz:

1. Megfelelő előkészületek

A borotválás előtt vágd körülbelül egy centisre a szőrszálakat; arra ügyelj, hogy végig feszesen tartsd közben a bőröd. Egy sterilizált kisolló tökéletes a célra. A legkevesebb rendetlenséggel akkor jár, ha a vécén ülve végzed a műveletet.

2. Fertőzés megelőzése

A zuhany alatt alaposan mosd át a területet antibakteriális szappannal vagy folyékony intim tisztítóval. Erre azért van szükség, hogy ha esetleg megvágnád magad borotválkozás közben, ne kerüljön baktérium a sebbe. Csak kívülről fertőtleníts, semmi szükség a hüvelyedbe bevinni a tisztálkodószert!

3. Borotvagél

A könnyebb csúszás érdekében muszáj használnod valamit, hogy a borotválás ne legyen veszélyes, és a bőrödet se irritálja. A kozmetikus olyan terméket ajánl, amiben kevés az irritáló összetevő. A legjobb az aloe vera gél, mivel antibakteriális hatású.

4. Borotválás

Mindig a szőr növekedésének megfelelő irányban húzd a borotvát. Igen, az ellenkező irány lehet, hogy logikusabbnak, na meg gyorsabbnak tűnik, de az intim részeken rendkívül érzékeny a bőr; inkább lassan haladj, de ne történjen baleset. Mindkét kezedre szükséged lesz: miközben az egyikkel a borotvával dolgozol, a másikkal tartsd feszesen a bőröd; így kisebb eséllyel csúszik meg a borotva, és nem vágod meg magad. Kis darabokban haladj, és lassan!

5. A szeméremajkak

A kozmetikus szerint azért trükkös ez a terület, mert ahány nő, annyi forma létezik. Van, akinek nagyobb a kisajak mint a nagyajak – nekik néhány szőrszál rejtve marad, nehezebben hozzáférhető. Ezeken a területeken csak akkor javasolja a borotválást, ha nagyon biztos kezed van – itt a legkönnyebb ugyanis megvágni magad. Fontos, hogy mindig feszesen tartsd a bőröd, ha pedig nagyon nem megy az egész, kérhetsz segítséget akár a párodtól, ha van ennyire bevállalós.

6. A végbélnyílás

A kozmetikus erősen ajánlja, hogy a közelébe se menj a borotvával! Hiperérzékeny ott a bőr, ráadásul ha megvágod magad, a leghamarabb ott fogsz fertőzést kapni; és nem mellesleg egy vágás ott eszméletlenül fáj. Ezt a részt inkább bízd szakemberre!

7. Borotválás után

Ha szépen megtisztítottad a területet a szőrszálaktól, alkalmazz hidratáló krémet! Megnyugtatja a bőröd, és megakadályozza az irritációt. Általában is azt tanácsolja, hogy gyengéden bánj a vagináddal, legyen szó akár szőrtelenítésről, akár szexről. Hidd el, hálás lesz érte!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?