ÉLETMÓDI

Pofonegyszerűen megúszható a parkolási bírság!

Itt az elmélete.
  • Szerző: KAM

Lehet, hogy rövidesen új jogszabályokra lesz szükség? Állítólag itt a kiskapu...

A D. A. S. jogvédelmi szervezett osztotta meg a honlapján azt az esetet, amelyben egy tilosban parkoló állampolgár úgy úszta meg a bírságot, hogy egy forintot sem kellett fizetnie.

A szervezet ügyfele egy megállni és várakozni tilos jelzőtáblával kijelölt részen parkolt autójával. Amikor visszatért a gépjárműhöz, akkor vette észre, megbüntették. Egy 10 ezer forintos csekket kapott.

A jogvédő szervezet azt is nyilvánosságra hozta a honlapján, milyen kiskaput találtak, amivel mégis megúszhatta az esetet.

Tájékoztattuk, hogy amennyiben nem fizeti be a közterület felügyelet felhívására a bírságot, szabálysértési eljárás indul majd. Így a rendőrségnek a bírság kiszabása érdekében fel kell derítenie az elkövető kilétét, mivel a várakozás szabályainak megsértése esetén nincs objektív felelősség.

A gépjármű üzembentartójának azonban lehetősége van megtagadni a vallomástételt arra hivatkozva, hogy sem magára, sem közeli hozzátartozójára nem köteles terhelő vallomást tenni

- olvasható a honlapjukon.

Nos, ha ezentúl tömegével járnak el hasonló módon majd parkolási ügyekben, nem kizárt, hogy idővel változtatni kell majd a jogszabályokon.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?