ÉLETMÓDI

Párizsipörkölt, rakott burgonya, zöldbabfőzelék – neked feltűnt, hogy a Szomszédokban mindig ettek?

A Janka nénit megformáló Pásztor Erzsi és János bőrébe bújt Trokán Péter is szívesen emlékszik vissza a forgatásokra.
  • Szerző: Ripost

Párizsipörkölt, rakott burgonya, zöldbabfőzelék. Csak néhány ételféleség azok közül, amelyeket a Szomszédok hősei nap mint nap fogyasztottak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Youtube

A Pásztor Erzsi által alakított Janka néni gyakran toppant be Vágásiékhoz vacsoraidőben, és olyankor gátlástalanul elette az ételeket a család elől. Egyszer a zöldbabfőzelékre gúnyos megjegyzést tett, miszerint „nem valami főúri étel”, de ettől persze szinte még ki is nyalta a tányért. A történet szerint egyébként Janka is gyakran főzött, igaz, csupán szó volt róla, őt nemigen mutatták a fazék mögött.

„Otthon rendszeresen főzök, van, hogy több napra egyszerre” – mondta a Borsnak a Kossuth-díjas színésznő, és elárulta: tudja, hogy sokan csodálkoznak rajta, de ő bizony borsosan és kovászos uborkával eszi a grízes tésztát.

A Szomszédok erdésze, János gyakran evett vadpörköltet. Trokán Péter elárulta, bizony sokszor valóban el is készítették az ételt, igaz, nem a színészek, hanem a stáb egyik fontos tagja, Lénárt Mari ruhatáros.

A teleregényben elfogyasztott ételeket és az elkészítésüket a Borsnak mesterszakácsok mutatták meg, a receptekért kattints ide.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?