Létrehozva: 2020.10.07.

Palermótól Londonig: 2700 kilométert gyalogolt a tinifiú, hogy megölelhesse a nagymamáját

„Ez volt életem legnagyszerűbb ölelése, amit sose felejtek, amíg élek. A nagyi csinált nekem egy kis tojásos szalonnát, aztán órákig beszélgettünk” – fogalmazott Romeo Cox, aki több, mint 1 év után látta újra a nagymamáját.

A 11 éves Romeo Cox 2700 kilométert tett meg gyalogszerrel a szicíliai Palermótól egészen Londonig édesapjával, hogy megölelhesse rég nem látott nagymamáját.

A tinifiú, akinek az édesanyja olasz, azért döntött úgy a nyár elején, hogy az apostolok lován utazza keresztül fél Európát, mert a koronavírus-járvány miatt az összes repülőjáratot törölték, amivel Olaszországból eljuthatott volna az Egyesült Királyságba - írja a Daily Mail internetes kiadása.

Cox és édesapja, Phil június 20-án vágott neki a közös kalandnak. Útjuk során délről észak fele végigsétáltak az olasz csizmán, keresztülkaptattak a svájci Alpok gyönyörű völgyein, majd Franciaországot átszelve jutottak el a Doveri-szoroshoz, ahonnét egy komppal jutottak át Angliába. Londonba végül szeptember 21-én érkeztek, ahol a biztonság kedvéért két hétre önkéntes karanténbe vonultak, mielőtt személyesen is találkoztak volna Phil édesanyjával.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

🇮🇹🇨🇭🇫🇷🇬🇧Little feet can still travel far! My journey. 🙂👨‍👦 I piccoli piedi possono ancora viaggiare lontano. Il mio viaggio. #romeosbigjourney

Romeo Cox (@romeos_big_journey_home) által megosztott bejegyzés,

Phil elmondása szerint a 2700 kilométeres túrájuk majdnem egészét gyalogosan tették meg. Egyes szakaszokon azonban biciklire pattantak a gyorsabb haladás érdekében. Éjszakánként motelekben, illetve jószívű helyiek otthonában húzták meg magukat. De többször is volt példa arra, hogy a szabad ég alatt hajtották álomra a fejüket. „Egyszer sikerült egy hatalmas darázsvészek alatt tábort vernünk. Talán ez volt az utazásunk legrosszabb döntése, ugyanis rovarok egyszer csak támadásba lendültek, és össze vissza csipkedtek minket” – fogalmazott Phil a Daily Mailnek.

Cox végül két nappal ezelőtt, azaz október 5-én ölelhette keblére a nagymamáját. Az idős asszony annyira meghatódott az unokája láttán, hogy elsírta magát és hosszú másodpercekig szorította magához. A nagy találkozóról egy megható videó is készült, ami az elmúlt napokban futótűzként terjedt el a nagy közösségi oldalakon.

„Ez volt életem legnagyszerűbb ölelése, amit sose felejtek, amíg élek. A nagyi csinált nekem egy kis tojásos szalonnát, aztán órákig beszélgettünk. Mindenre kíváncsi volt, ami velünk történt. Nagyon hiányzott már nekem” – fogalmazott a tinifiú.

A 92 napig tartó túrával kapcsolatban Cox azt mondta, hogy nem a gyaloglás volt számára a legnehezebb, hanem az önkéntes karantén, amit apja londoni lakásában töltött. Nagymamája ugyanis már csak egy karnyújtásnyira volt tőle, mégsem találkozhatott vele.

Romeo Cox hosszú túrájának legfontosabb történéseit egy „Romeo Nagy Kalandja Hazáig” (romeos_big_journey_home) nevű Instagram-oldalon részletesen dokumentálta a fiú édesapja.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Esküvőre készül Kiszel Tünde lánya

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

metropol.hu

„Hú, de szép lány!” – Sydney van den Bosch exférjére is újra rátalált a szerelem

hirtv.hu

Üzentek az oroszok Zelenszkijnek

ripost.hu

Négy csillagjegy, akikre bármikor számíthatsz

vg.hu

Állampapír: trónfosztás az alapoknál, két vonzóbb befektetést is találtak a megtakarítók

origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Sokan lemondanak róla, Hosszú Katinka így juthat ki az olimpiára

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban