OTTHONKA

Ecet, hajgumi, nejlonzacskó: csodát tesz a fürdőszobádban ez a primitív trió

Akármilyen alaposan takarítod a fürdőszobát, a vízkő ellen keményen fel kell venni a küzdelmet, főleg a csapokon és a zuhanyrózsán. Az ecetes tisztítást mindenki ismeri; de hogy jön a képbe a zacskó? Mutatjuk a trükköt!
  • Szerző:

Vízkő ellen minden háziasszonynak megvannak a maga küzdelmei, és sokszor nem elég a vízkőoldó sem, hiszen vannak a csapokon és a zuhanyzóban olyan rejtett zugok, amik alaposan feladják a leckét. De nincs is szükség erős és méregdrága vegyszerekre, elég némi ecet, hogy sikeresen felvedd a harcot a vízkő ellen. Azonban a csap végén, és a zuhanyrózsán még a legalaposabb súrolás se mindig hatékony. Ekkor érdemes bevetni az ecet, hajgumi, nejlonzacskó kombinációt, amivel különösebb erőlködés nélkül eltávolíthatod a vízkövet a kényes területekről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

Az interneten futótűzként terjed a zseniális módszer, egymást érik a látványos képek és videók, így nem csoda, hogy szakértők is megszólaltak az ügyben. Az Insider magazinnak nyilatkozó professzionális takarító elmondta, hogy az ecet egy jól bevált szer a vízkő ellen, hiszen savas hatása lebontja a lerakódott vízkövet. Azt is hozzátette, hogy akkor igazán hatásos, ha legalább két órán át a felületen marad. Na igen, de hogyan lehet ezt megoldani a csap vagy a zuhanyrózsa esetében? Nos, itt jön képbe a zacskó és a hajgumi. Egyszerűen fogj egy jó erős zacskót, tölts bele ecetet, majd a hajgumival kötözd rá a csap végére vagy a zuhanyrózsára. Áztasd így az ecetben legalább 12 órán át a vízköves csapot; a legegyszerűbb, ha este, lefekvés előtt kötözöd rá a zacskót. Ezután nincs más dolgod, mint reggel lekefélni a feloldódott vízkövet.

Arra azonban érdemes figyelni, hogy nem minden csapnál alkalmazható a módszer, könnyen lehet, hogy a vízkővel együtt feloldódik a csap krómozása is. Érdemes egy pár cseppel letesztelni a csaptelep egy olyan területén, ami kevésbé van szem előtt. Sokan azért kerülik az ecetet a fürdőszoba takarításnál, mert képtelenek elviselni a mindent átható szagot. A szakértő nekik is hozott jó hírt: néhány csepp citromlé az ecetbe, és máris kevésbé lesz erős az illata; de a hatása ugyanúgy megmarad.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?