OTTHONKA

Vécéfelújítás csempecsere nélkül, zseniális ez az ötlet!

Neked is fejtörést okoz, hogyan díszítsd a legkisebb helyiséget? Az biztos, hogy ez a megoldás egyáltalán nem jutott eszedbe! Az ötlet hihetetlenül egyszerû, a kivitelezés olcsó, ráadásul szuper jól néz ki.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Imádja az internet egy litván étterem vécédekorját, pedig semmi extra nincs benne, még a csempéket se cserélték ki. Azonban az ötlet annyira megnyerő és eredeti, hogy egyre többen osztják meg a fényképeket. A dekoráció matricákból készült, a művészétterem ugyanis nem akarta újraburkoltatni a helyiséget. A stáb a kopottas csempékre nagyon spéci dizájnt talált ki: néhány ráragasztott képpel azt az illúziót érték el, mintha a budi egy panellakótelep makettje lenne.  A legfőbb stíluselemet az ablakok képviselik, sőt, néhány felvételen még a gyanakodva leselkedő lakók is ott kukucskálnak.

Az étterem egy grafikus céget kért fel a mosdó felújítására, a szakik felmérték a helyiséget, majd kimentek egy lakótelepre, és fotózni kezdtek. A lakóknak persze nem tetszett a profi fényképezőgéppel és állvánnyal felszerelt stáb, ezért ki-kinézegettek az ablakon. Fogalmuk se volt róla, hogy az arcmásuk egy vécé falát fogja díszíteni. A művészek ugyanis matricára tették a felvételeket, amivel eltakarták a régi, kopott csempéket.

 

 

Az étterem vezetője elmondta, hogy Litvániában sajnos gyakori jelenség, hogy a közterek, lakóházak leromlott, elhanyagolt állapotban vannak. Szerinte azért van ez így, mert még a legrendezettebb lakásban élő ember is fütyül a környezetére, amint kilép az utcára. Ezért gondolták úgy, hogy beviszik a külső teret a belsőbe.

 

Mindaugas Kaikaris (@mindaugaskaikaris) által megosztott bejegyzés,

További felvételekért kattints ide.

címkék:
És ezeket olvastad már?