OTTHONKA

Tudtad, hogy ez a liszt a legjobb a takarításhoz?

Felesleges drága súrolószereket vásárolni a boltban, hiszen a csillogó lakáshoz semmi másra nincs szükség, csak langyos vízre és lisztre. De melyik liszt a legjobb a takarításhoz?
  • Szerző: Z.B.

Az ablakmosás minden háztartásban igazi mumus. Az ember nem szívesen áll neki, mert hosszadalmas és fárasztó munka. Egy egyszerű praktikával azonban megkönnyíthetjük a dolgunkat. Nincs is másra szükség, csak vízre, ecetre és egy kis kukoricalisztre.

1. Hogyan készítsd el a csodaszert?

Keverj össze egy liter vizet egy csésze ecettel és tegyél hozzá három evőkanál kukoricalisztet. Töltsd a folyadékot egy kiörült ablakmosó flakonba, amiből spriccelni tudod majd az ablakot. Jól rázd fel, mielőtt használnád, és érdemes minden fújás előtt újra összerázni, hogy ne ülepedjen az aljára a liszt.

Ha nincs spiccelőd, egy kis műanyag lavórba is teheted, ahonnan egy rongy segítségéve tudod felvinni az üvegre. Miután bespiccelted, vagy áttörölted az ablakot, egyszerűen csak dörzsöld át újságpapírral vagy papírtörlővel, és már ragyog is. Ez a keverék a legmakacsabb szennyeződéseket is eltünteti, és csak kevés energiát kell a takarításba fektetned.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?