OTTHONKA

A legjobb trükkök, így hűtsd le a lakást kánikulában

A hirtelen érkező kánikulában segítenek ezek a trükkök. Így lesz kellemes az idő a lakásodban.
címkék:

Az ország nagy részében a napokban 30 Celsius-fok fölötti hőmérsékletek lesznek. Ezért érdemes mielőbb a lakást felkészíteni, így könnyebb lesz otthon aludni, és létezni is. Az éjjel-nappal tapasztalható hőség megterhelheti a szervezetet, ezért nem árt mindent megtenni, hogy otthon kellemesen tudd eltölteni az időt. Íme a trükkök kánikulában, melyek segítenek:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

Árnyékolás

Használd a redőnyt, vagy zsalut, így nem jut annyi meleg a lakásba. Szerencsésebb a természetes anyagokból készült hőszigetelés, így 5-7 fokkal is csökkenhet a lakásban a hőmérséklet.

Szellőztetés

Ha egész nap meleg van és éjszaka is alig csökken a levegő hőmérséklete, akkor is szellőztesd a lakást. Érdemes persze akkor kezdeni, ha lement a nap. A keresztszellőztetés a legjobb, ha a lakásban ez megoldható. Használd ki az éjszakai órákat, nappal inkább tartsd csukva az ablakokat.

Légkondicionálás

Ha van otthon klíma, és nem vagy rá érzékeny, akkor természetesen vesd be. Arra figyelj oda, hogy a belső és a külső hőmérséklet között ne legyen 8 foknál nagyobb eltérés. Ne terheld a szervezeted vele.

Pára

Ha mosol, teregess ki nyugodtan a hálószobában, a ruhákból áradó pára enyhíti a meleget.

Légmozgás

Ha van ventillátorod, kapcsolad be. Bár nem hűti le a levegőt, de keringteti, jobb lesz a komfortérzeted.

Szobanövények

Minél több van belőle, annál jobb. A növények hűsebbé teszik a szobát.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?