OTTHONKA

Teljes döbbenet: Világbajnok lett a magyar csoki

Elképesztő, mit mûvelt a kis magyar csokimanufaktúra a neves nemzetközi versenyen! Úgy hullottak a Budapesten készülő bonbonokért és csokikért a csodálatos érmek, mint égből az eső! Legyünk büszkék, éljen a finom magyar csoki!

Elképesztőt villantottak a kézműves magyar csokoládék néhány napja az Olaszországban megrendezett rangos csokoládéversenyen, az International Chocolate Awards-on. Az idei évben összevontan zajlott a kelet-európai és mediterrán térség versenyzőinek selejtezője, ahol igen komoly vetélytársak között kellett helyt állni. Szereplésünk pedig újabb díjesővel végződött.

A firenzei díjátadón összesen 11 elismerést szerzett a manufaktúra - két olyan termék is kiemelkedően szerepelt, amelyek korábban még nem kaptak díjat. Első aranyérmes lett az Étcsokoládéba mártott kandírozott gyömbér, ezüstérmes a Falatnyi étcsokoládé lapocskák málna töltelékkel, amely még csak nemrég, 2019 elején debütált.

7 további, már díjnyertes terméket ismert el ismét a nemzetközi zsűri, amely kapcsán Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója és tulajdonosa a következőt nyilatkozta: “Ezekkel a csokoládékkal 3-4 vagy akár 5 évvel ezelőtt neveztünk és kaptunk díjakat. Úgy gondoltam, hogy ennyi idő elteltével ismét szükséges a megmérettetés a versenyen, hogy bizonyíthassuk, a chocoMe minősége továbbra is kiemelkedő az egyre erősödő nemzetközi mezőnyben is.”

A manufaktúra idén két különdíjat is nyert, amelyekkel kiemelt hangsúly került a csokoládéköltemények különlegességére, világviszonylatban is páratlan receptúrájára. A “Legjobb recept” díját a Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula kapta, valamint ugyanez a termék érdemelte ki a “CRAFT” különdíjat is,

amellyel a legkiemelkedőbb gondossággal, alapossággal, odafigyeléssel és körültekintéssel kivitelezett terméket jutalmazzák.

A sikerekhez hozzátartozik, hogy - a nemzetközi elismeréseken túl - a chocoMe két hatalmas bókot is kapott, méghozzá a verseny főszervezőjétől, Monica Meschinitől: a neves olasz csokoládéítész Mészáros Gábort “Drazsémágusnak” nevezte, valamint az aranyérmes termékről kijelentette, hogy ez a

a világ legjobb csokoládéval bevont gyömbérje.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?