OTTHONKA

Telefonméretű lepkét fotóztak Nógrád megyében, elképesztő felvétel

Döbbenetes, mi mindenre képes a természet! Ekkora pillangót hosszú évek óta nem láttak az északi megyénkben, ráadásul ez a példány cseppet sem volt ijedős!
  • Szerző: Ripost

A hatalmas lepke teljesen váratlanul, szinte a semmiből bukkant fel, ráadásul először észre sem lehetett venni, annyira beleolvadt a környezetbe.

„Azon kaptam magam, hogy föl-fölrebbent valami, kisebb távokat tett meg előttem, de mindig visszaereszkedett a földre” – számolt be a különös találkozásról olvasónk, Kata, Szirákról.

„Soha életemben nem láttam ekkora lepkét, azonnal az jutott az eszembe, hogy lefotózom. Gyorsan elővettem a telefonomat és készítettem néhány felvételt. Lenyűgöző volt a mérete, egyszerűen nem tudtam betelni vele. Különös, búgó hangja volt.”

„Aztán eszembe jutott, hogy a fotóról biztos nem látszik majd, hogy mekkora valójában ez a lepke. Ezért gyorsan mellé tettem a telefontokomat. Egészen döbbenetesek voltak az arányok” – mesélte Kata.

A fotóért LAPOZZ!


A rózsaszínű tok egy Iphone készülékhez tartozik.

Olvasónk utánanézett a lepkének: kiderült, hogy egy éjjeli pávaszemhez volt szerencséje. Ez Európa legnagyobb testű lepkefaja. Noha ritkán látható, egyedei ilyenkor aktívabbak, mert javában zajlik a párzási időszak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?