OTTHONKA

Tegyél sütőport a mosógépbe, nem hiszed el, mi történik

Ha tökéletesen puha és friss illatú ruhákra vágysz, ezzel az egyszerû praktikával könnyen megoldhatod. Mutatjuk a trükköt!
  • Szerző: Z.B .

Megeshet, hogy a a frissen mosott ruhák a mosópor és az öblítő használata ellenére sem árasztanak kellemes illatot. Hiába teszed be a holmikat újra és újra a gépbe, már a teregetésnél érzed, hogy valami nincs rendben, és ez a szag akkor sem múlik el, ha megszáradnak. A legrosszabb dolog , hogy a többi ruha is átveheti ezt az állott szagot.

Leginkább a konyharuhák, a sokat használt törölközők, illetve átizzadt sportfelszerelések mosásakor jelentkezik ez gond. Ám a visszatérő problémának egyszerűen véget vethetsz! Nem kell hozzá más, csak egy jól bevált régi trükk!

Tegyél a mosásba sütőport!

Mindent csinálj ugyanúgy mosás előtt, mint ahogy szoktál. Adagold ki a mosóport és öblítőt, de a dobba önts egy tasak sütőport is a ruhák közé.

A sütőpor tökéletesen eltünteti a ruhák állott szagát, és csodálatosan felfrissíti a textilszálakat!

Az ilyen módon mosott holmik frissebbek és különösen jó tapintásúak lesznek a szárítást követően.

A sütőpor mindössze 30 százaléknyi szódabikarbónát tartalmaz, mellette 70 százalékban más összetevőket, például monokálcium-foszfátot és nátrium-alumínium-szulfátot is.

Vagyis a sütőpor savas alkotórészei ellensúlyozzák a textilszálakat meglehetősen romboló lúgos hatást. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?