OTTHONKA

Tedd a citromot a mikróba, és elámulsz!

4 meglepő és pofonegyszerû praktikát mutatunk, amit mostantól biztosan használni fogsz!

1. Vágd fel a paradicsomot villámgyorsan
A módszer legjobban a kisméretű vagy koktélparadicsomnál működik, de a nagyobb paradicsomok aprítását is meggyorsíthatod vele.

  • Fordíts egy tányért fejjel lefelé
  • Tedd a paradicsomokat a tányér tetejére
  • Óvatosan helyezz egy másik tányért, felfelé fordítva a paradicsomokra, így azok a két tányér talpa közé szorulnak
  • Egy éles késsel vágd ketté a tányérok közé szorított paradicsomokat

2. Nyerj még több levet a citromból
Ha nincsen otthon gyümölcsfacsaród, vagy egyszerűen csak nincs kedved még azt is elmosogatni a facsarás után, viszont szeretnél több levet kinyerni a citromból a limonádédhoz, akkor tedd néhány másodpercre a citromot a mikróba, csak ezután vágd ketté, és nyomd ki a levét!

Meg fogsz döbbenni: másfélszer annyi levet nyersz belőle melegen, mint hidegen!

3. Bontsd a jégsalátát leveleire egyetlen mozdulattal
A nyár egyik legszuperebb zöldsége a saláta. Csakhogy macerás dolog szétszedni hozzá a jégsaláta leveleit. Ha egyetlen határozott mozdulattal, a torzsával lefelé a konyhapultra csapod, akkor utána egyszerűen ki tudod emelni belőle a közepét, és már használhatod is a leveleket.

4. Hűtsd le a borodat egy pillanat alatt
Ha nincs idő kivárni, amíg a borod a hűtőben elnyeri a jó hőmérsékletet, a jégkockával sem szeretnéd vizezni, akkor a legegyszerűbb megoldás: fagyasztott szőlőszemek! Ha kedveled a bort, feltétlenül tarts a mélyhűtőben néhány szőlőszemet erre a célra!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?