OTTHONKA

Letarolta a netet egy amerikai háziasszony kamu trükkje, röhögnek a magyarok

Némelyik praktika megváltoztathatja a háziasszony életét. De bőven akadnak olyanok is, amik nem csupán hatástalanok, de röhejesek is...
  • Szerző:

Kincset érnek a jó házi praktikák, az igazi háziasszony gyűjti is a bevált trükköket, hiszen velük sokkal gyorsabban kész a takarítás, a mosogatás. Utóbbira ajánlott egy amerikai nő egy teafilter trükköt, ami azt ígéri, minden odaégett lábasról és serpenyőről súrolás nélkül el lehet távolítani a szennyeződést. Már erre is felvonja a szemöldökét egy rutinos háziasszony, de a videót látva biztos is lesz benne, hogy ez egy orbitális kamu. Már csak az a kérdés, vajon miért kattantak rá a módszerre több százezren?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Zseniálisnak tűnik a teafilter trükk, de sokak szerint nagy kamu az egész. Fotó: Pixabay.com

Súrolás helyett teafilter?

A trükk lényege, hogy még elmosogatni se kell a serpenyőt, elég az odaégett szennyeződést felönteni vízzel, és beledobni egy teafiltert. A fiatal háziasszony azt állítja, hogy a teában található savak hatására 15 perc alatt minden zsíros szennyeződés úgy feloldódik, hogy elég lesz csak elöblíteni a serpenyőt, még mosogatni se kell. Nem csoda, hogy rengetegen rákattantak, hiszen aki sütögetés után mosogatott már, annak nincs más kívánsága, mint az, hogy könnyen megússza a piszkos munkát. Ám pont emiatt fogadják gyanakodva a rutinos háziasszonyok a videót, és bár sokan jelezték, hogy a módszer működik, jócskán akadtak, akik kifejtették, miért is kamu az egész.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lynsey Queen Of Clean (@lynsey_queenofclean) által megosztott bejegyzés

A profi háziasszony csak legyint rá

A kételkedők szerint nem a teafilter a titok nyitja, hiszen ha sima vízben áztatsz egy serpenyőt 15 percig, sőt, ha ez a víz picit is meleg, máris könnyebben feljön az odaégett szennyeződés, nem kell pazarolni a teafiltert. Ha igaz is lenne, hogy a teában található savak leoldják a zsírt, ilyen mennyiségben, mint amennyi egy filterből kiázik, teljesen hatástalan lenne, állították mások. A kommentelők között akadt rutinos háziasszony, aki szerint savnak pont jó az ecet, zsíroldásra pár csepp mosogatószer, ha már annyira odaégett valami, hogy áztatni kelljen az edényt. De az sem ördögtől való, ha az ember megfogja a szivacsot, és egyszerűen a hagyományos módszerrel elmosogatja az edényt.

Teafilter helyett sokan választják inkább a szódabikarbónát. Fotó: pixabay

Makacs foltra szódabikarbónát!

Van azonban, hogy szinte lehetetlen lemosni az odaégett ételmaradékot az edényről, és van olyan serpenyő vagy lábas, ami kényes, így súrolni egyáltalán nem szabad. Ilyenkor érdemes elővenni a házi csodaszert, a szódabikarbónát. Ebből elég egy teáskanálnyit a mosogatószivacsra szórni, enyhén megvizezni, hogy kenhető pép legyen, és áttörölni vele a szennyeződést. Pár perc állás után mehet rá egy kevés ecet, és utána könnyen mosogatható lesz az edény. Emiatt igazán kár lenne a teafiltert pazarolni; jó helye van annak a filternek a bögrében a mosogatás utáni jól megérdemelt teázáskor…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?