Létrehozva: 2021.06.27.

Parádés tankot kapott szülinapjára ez a magyar kisfiú

Merész, meghökkentő ajándék. Ám a hatalmas tank ebben a történetben egyáltalán nem a militáns nevelés eszköze. Sokkal inkább jelképezi a szeretetet: a harckocsit ugyanis kisunokájának, Bonifácnak készítette a nagypapája, méghozzá saját kezűleg!

Minden nagyi rajong az unokákért, de azért valljuk be, kevesen építenének ennek jegyében tankot egy gyereknek. A Károlyfalván élő Bonifác nagypapája viszont gondolkodás nélkül nekiállt unokája kedvéért tankot barkácsolni – ötletével pedig páratlan sikert aratott. A zöld színével terepbe illeszkedő, könnyű testű harckocsi kis képzelőerővel épp olyan, mint az igazi. Nem páncélos ugyan, hisz oldala furnérból készült, de ágyúcsövének iránya legalább állítható. Van jó sok kereke, príma üzemanyagtartálya és tartozik hozzá egy gyalogsági ásó is – elakadás esetére.


A tankkal a 6 éves Bonifác álmát valósította meg a nagypapa
Fotó: Facebook

 

De miért éppen tank?

A most 6 éves Bonifác családjának szinte minden tagja rajong a természetért, a felmenők közt több vadász is akad. A kisfiút pici korától kezdve érdeklik az állatok, nem meglepő módon a puskák is. Kimondottan a tankokra pedig azért lett figyelmes, mert apukája történetesen bolondul a tankokért. Bonifác is próbálja komolyan venni a dolgot. „Még óvodás volt, amikor tudásának bővítéséhez harci járművekről szóló könyvet kért ajándékba – az albumban különböző tankok szerepelnek, a képekhez mellékelt szövegeket mi olvastuk fel neki” – meséli a kisfiú anyukája, Réka. Bonifác innentől kezdve minden jeles alkalomra tankot kért ajándékba. Első ovis farsangján pedig katonának öltözött.

Fotó: Facebook

Óvodás nem felejt!

Csakhogy a játéktankok sajnos nem örök életűek, s Bonifác egyik távirányítós harckocsija egy ízben elromlott. Emiatt nagyon elkeseredett. Nagypapája azzal vigasztalta, hogy 5. születésnapjára igazi tankot kap tőle. Hónapok teltek el, és egyre közeledett a május vége, vagyis a szülinap. Épp egy héttel a nagy alkalom előtt a kisfiú odaállt Péter papa elé, és megkérdezte, hogy a beígért tank vajon elkészül-e időre. Ekkor a papa rájött, hogy szaván fogták. Összekapta hát magát, s mivel alig egy hete maradt tervezésre, anyagbeszerzésre és kivitelezésre... mindent, de tényleg mindent bevetett! Még a használt cikk piacra is kiugrott, hogy régi katonai felszereléseket – csajkát, gyalogsági ásót, kulacsot, benzineskannát – szerezzen be. Majd jöhetett a nagy meló!

A tank a Megyer-hegyi Tengerszem Károlyfalva felőli feljárójánál található, igazán festői környezetben. (Fotó: Facebook)

Ágyúcső, radar és fix sorozatlövő

Az összeállítás kiindulópontja a tank tetején lévő szatellit antenna volt. Onnan kellett lefelé építkezni. Az ügyes nagypapa régi pótkerekeket fogatott fel a furnér karosszériára, így lett egészen élethű a kasztni. Előre bányászlámpák kerültek, a radart pedig szobai antennával oldotta meg. Belül Commondor 64-es billentyűzet vezérlés van, hozzátartozó joystick-os sportkormánnyal, melyet forgószéken ülve lehet tekergetni – bár a jármű nem mozgóképes. A tank utasterébe régi elsősegély láda is került, üresen persze. A tank ágyúcsöve állítható, a kisebb méretű lenti gépágyú fix.

Fotó: Facebook

„Aztán eljött a szülinap, és Bonifác nagyon boldog volt! Megilletődött és nem hitt a szemének, hogy teljesült az álma – meséli még most is teljes átéléssel az anyuka, aki szerint a militáns eszköz semmilyen negatív hatással nem volt kisfia lelki fejlődésére. – A tankozás mellett szereti az ügyességi és logikai játékokat, nagyon jól sakkozik, imádja a természetet, szép estén csillagokat nézni a teleszkóppal, szeret gombászni, horgászni, de a konyhában is szívesen segít nekem. Nálunk így, tankkal lett teljes a családi boldogság…”

A tank fotóját az édesanya megosztotta az interneten, és mondhatni, osztatlan sikert aratott vele. Íme, néhány vélemény:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

mandiner.hu

Amerika átadta a szuperfegyvert Ukrajnának, nincs visszaút

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Mutatjuk, miért érdemes lakást venni a körúton

OTTHONKA

Ultrahanggal a vakondok ellen? Ez tényleg működik!

OTTHONKA

Így választhatsz jó zöldségpalántákat

OTTHONKA

Ez a négy kerti növény nagyon mérgező, vigyázz vele, hova ülteted őket