OTTHONKA

Támadnak a szárnyas hangyák, mutatjuk a tuti ellenszert!

Tömegesen rajzzanak ki ezekben a napokban a szárnyas hangyák. Az aggasztó jelenségnek pontos oka van, szerencsére létezik ellenszer, mutatjuk is!

Most zajlik a szárnyas hangyák kora nyári rajzása, amikor is a bosszantó rovarok nászrepülésre indulnak. A szárnyas hangyák ugyanis párosodni képes hímek és nőstények - a dolgozók és katonák nem képesek megtermékenyítésre. Rajzáskor a boly harmonikus élete felborul, és a szárnyas hangyák kirepülnek a fészekből, hogy párt találjanak maguknak.

Ebben a nászrepülési időszakban inváziószerűen jelenhetnek meg a lakásokban. A nőstények és a hímek jellemzően élelemforrásban dús helyszínt választanak párzáshoz, például egy konyhát. Némi vigasz, hogy pár hét leforgása alatt megszűnik a jelenség.

Szerencsére tehetünk azért, hogy a hangyák örömünnepére máshol kerüljön sor. Néhány egyszerű házi praktikával könnyedén a ház falain kívül tarthatjuk a hívatlan vendégeket.

1. Citrom:

Tegyél citromkarikákat a hangyák vonulási területeire. Ezzel megtöri a hangyák vonulási útjait, és visszakényszerítheti őket kiindulási területeihez.

2. Sütőpor és/vagy fahéj:

Érdemes liszttel keverni a sütőport, a falánk hangyák megeszik, ez pedig a végüket jelenti. A vonulási területekre szórt fahéj erős illatától pedig menekülnek.

3. Kovászos uborka:

Átható szaga és a savanyú lé távol tarthatja a hangyákat.

4. Levendula:

Csepegtess levendulaaromát a lakásba a hangyák vonulási és betörési útvonalára. A továbbiakban kerülni fogják a terepet.

5. Hypo, ecet:

Erős ecetes oldattal moss föl mindenhol a házban, majd törölgesd át a lakásban azokat a sarkokat, ahol a hangyák bejuthatnak az otthonodba.

6. Só:

Vizes oldatban foltos nyomokat hagy maga után, ezért kristályos állapotban ajánlott hangyák ellen használni a sót. Ha ezt a taktikát választod, akkor arra figyelj, hogy kényes helyekre ne szórd, mivel a parkettát és fabútorokat könnyen kikezdheti.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?