OTTHONKA

Szórj sót a vécébe, elképesztő lesz a hatás

Forró nyárban különösen fontos, hogy min­dig ra­gyog­jon a vé­cé­csé­sze. Szerencsére ehhez nem szük­sé­ges durva vegy­sze­re­ket hasz­nál­nod. Elő a sóval és a cit­rom­mal, ma­ku­lát­lan lesz a tisz­ta­ság!
  • Szerző: Ripost

A lakásban takarítás szempontjából a vizes helyiségek igénylik a legtöbb gondosságot, ezen belül pedig a vécé. Biztosan te is nagy gondot fordítasz rá, hogy ragyogjon, kellemes legyen a levegője és a lehetőségekhez képest minél kevesebb baktérium hemzsegjen benne.

 

Ehhez viszont nincs szükséged mindig drága vegyszerekre, ugyanis a háztartásodban megtalálható minden, ami a ragyogó vécécsészéhez szükséges!

 

Csavarj ki egy tálba egy fél citromot, és adj hozzá egy nagy marék - 2-3 evőkanál - sót. Alaposan keverd össze, ha pedig még fokozni szeretnéd a hatást, akkor dúsítsd a keveréket szódabikarbónával. Ezután öntsd a tál tartalmát a vécécsészébe, majd alaposan súrold át a vécékefével.

Ha pedig igazán erős a harci kedved, akkor a súrolás és öblítés után gumikesztyűben közvetlenül is nekieshetsz a porcelánnak. A fél citrommal alaposan dörzsöld végig a felületét, majd egy kefe segítségével suvickold át közvetlenül a sóval. Az eredmény páratlanul illatos és ragyogó lesz!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?