OTTHONKA

Segítségért könyörgött a magyar háziasszony, szörnyűség a kamrában

Minden nő rémálma, ami vele történt, sokan visítva menekülnének ki a konyhából ezt látva. Ráadásul ez bárkivel, bármikor megtörténhet. Szerencsére van megoldás, a háziasszony rögtön tucatnyi tanácsot kapott.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hátborzongató felvételt osztott meg egy háziasszony egy Facebook csoportban: kismillió molylepke támadta meg a háztartását, és a mennyiség, amit a molycsapdája megfogott, csupán a jéghegy csúcsa… Szerencsére Boros Vali csoportjában mindig akad segítség, néhány igencsak hasznos tanácsot osztottak meg a háziasszonyok; és ezek mind-mind kipróbált módszerek...

1. Meg kell szüntetni a fészküket

Abban minden háziasszony egyetértett, hogy  a molylepkék odabent laknak valahol a konyhában, kamrában, általában lisztben, magvakban, zabpehelyben. Érdemes mindent nagyon alaposan átkutatni, és a gyanús szárazárut kidobni. Aztán ecetes vízzel alaposan le kell mosni mindent: polcokat, ajtókat, bútorokat, mert a molylepkék petéi bárhol ott lehetnek. És még így sem biztos a siker; ha újra felbukkannak, megint ki kell dobni mindent, és újra fertőtleníteni…

2. Csapdába csalni a kifejlett példányokat

Egyes csapdák szexferomonokkal csalják magukhoz a rovarokat, akik ráragadnak a csapdára, és elpusztulnak.

3. Így előzheted meg a bajt!

Sokszor az ember simán hazaviszi egy zacskó liszttel a molypetéket, ezért érdemes minden csomagolást még a boltban alaposan átnézni: ha kis lyukakat látsz rajtuk, akkor inkább ne vedd meg. De sok háziasszony a fagyasztásra esküszik: a lisztet beteszik pár órára a fagyasztóba, és ha voltak is benne peték, ettől elpusztulnak.

4. A távoltartás is fontos

A levendula csak a ruhamolyok ellen hatásos, de azokat alaposan távol is tartja a szekrénytől. A konyhában érdemes mindent, amit szeret a moly, zárt fémdobozokban vagy üvegekben tartani.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?