OTTHONKA

Robban a húsvéti szódabikarbóna-bomba! Ezt a trükköt kell bevetned az ünnepen!

Kimondottan húsvétra szól az a praktika, mellyel a szódabikarbóna ajándékoz meg bennünket.
  • Szerző: Ripost

A húsvéti készülődésben is óriási segítséget nyújt ez a filléres csodaszer! A következő ötletek mind abban fognak hasznodra válni, hogy az ünnep kellemes, gond nélküli és tökéletes legyen!

1. Gyönyörű, hófehér függönyök

A tavaszi nagytakarítás a legtöbbeknél egybeesik a húsvéti előkészületekkel. Ennek pedig fontos része, hogy ismét hófehéren ragyogjanak a kissé fakult, sárgás-szürkés függönyök. Áztasd be őket este egy lavór vízbe, melybe 3 evőkanál szódabikarbónát és fél citrom levét teszed, majd másnap reggel mosd ki őket a gépben, és máris látni fogod a hatást.

2. Tiszta és illatos lakás

A szódabikarbóna segít a szőnyeged és az ágymatracod is tisztán tartani, ez pedig jó érzés lesz a tavaszi és húsvéti megújulás jegyében. Szórj mindkettőre szódabikarbónát, lágyan dörzsöld bele, majd 1 óra múlva porszívózd át. Tisztít, szagtalanít és fertőtlenít is a megoldás!

3. Tökéletes főtt tojás

A főtt tojás a húsvéti asztal elengedhetetlen része. Pucolása viszont néha macerás és időigényes. Ha a főzővízbe teszel 2 kanál szódabikarbónát, akkor gyerekjáték lesz a héj eltávolítása.

4. Omlós sült hús

A sütésre váró húsokat dörgöld át kevés szódabikarbónával, majd tedd be őket a fagyasztóba 3-4 órára. Fantasztikusan puhává teszi ez a módszer a húsokat, ezután már nincs is már dolgod, mint átmosni őket, majd elkészíteni ízlésed szerint.

Nincs még vége! LAPOZZ!


5. Mesés sütemények

Ha szeretnél igazán finom süteményekkel előrukkolni az ünnepen, akkor az előírt sütőpor-mennyiség felét helyettesítsd szódabikarbónával. Egyenletesebb, puhább és habkönnyű lesz a végeredmény.

6. Ha túl sok volt a sonka...

Az ünnepi lakomák, az isteni, de mégis nehéz sonka néha gyomorbántalmakat, savtúltengést okozhat. Igyál meg egy pohár vizet 1 kiskanál szódabikarbónával, majd igyál utána még egy nagy pohár hűvös vizet, és sokkal jobban fogod érezni magad.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?