OTTHONKA

Ez hihetetlen, ettől az egyszerű szertől gyönyörű lesz az orchideád

Többen kipróbálták már ezt az új módszert.
címkék:
  • Szerző:

Az orchidea csodálatosan szép, de nagyon kényes növény. Mivel a természetes élőhelye trópusi éghajlaton található, különös figyelmet kell fordítani arra, hogy jól érezze magát az otthonodban, a törődést viszont nagyon meghálálja. Gyönyörű látvány a virágba borult orchidea, ha most nálad sem virágzik még a növény, érdemes kipróbálnod ezt az egyszerű szert, ami nem más, mint az élesztő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

orchidea

Fotó: shutterstock

Ezzel az élesztős módszerrel újra elindulhat a virágzás:

Állott vízbe morzsolj bele egy kevés élesztőt, majd rakd bele az orchidea cserepét, hogy magába tudja szívni az élesztős vizet. Általában 1-2 óra is eredményt hoz, de akár egy éjszakára is benne lehet hagyni a növényt a folyadékban. Miután kiveszed az élesztős vízből, alaposan csöpögtesd le a cserép aljáról a vizet, majd tedd vissza az orchideát az eredeti helyére. Ezt a műveletet akár hetente is megismételheted, de legyél türelmes, mert a tapasztalatok alapján kell néhány hét, hogy a virágszár növekedésnek induljon.

Sokat tehetsz még annak érdekében, hogy a virág jól érezze magát az élőhelyén és virágzásnak induljon:

  • Fontos, hogy napfényes helye legyen a növénynek. Szeret ablakban lenni, főleg a keleti oldal a kedvence, de figyelj arra, hogy ne legyen radiátor a közelében, mert megégetheti az orchidea leveleit!
  • A párás környezet ideális számára, ezért néha érdemes meleg vízzel lespriccelned vagy meleg vizes zuhany alá tartanod pár percig, hogy kapjon egy kis párát.
  • Ne locsold túl! Sose álljon a víz a növény alatt, ezért legyen lyukacsos és lehetőleg átlátszó a cserép. Bőven elég hetente vagy maximum 4 naponta öntözni a növényt ahhoz, hogy felvegye a számára megfelelő mennyiségű vizet.
  • Az orchideának speciális földre van szüksége, melyből felveheti a szükséges ásványi anyagokat. Ezek, főként a kálium, magnézium és foszfor, elengedhetetlenek a rügyek fejlődéséhez, ezért érdemes kifejezetten orchidea talajba ültetni a növényt és időnként tápoldatozni a földjét.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?