OTTHONKA

Nyár végén is hasznos, így használd a kertben a szódabikarbónát

A szódabikarbóna igazi kincs a háztartásban. Nagyon sok mindenre használhatod. Megmutatjuk, hogyan segíthet a nyár végén a kertben!
  • Szerző: Z.B.

A kertben igazi jó barát a szódabikarbóna. Szinte mindenre használhatod, és fillérekből orvosolhatsz szinte minden felmerülő problémát.

1. Természetes gombaölő

A sok esőzés hatására könnyen elszaporodhat a gomba a kertben, ami sem a növényeknek, sem a háziállatoknak nem tesz jót, és még esztétikailag is zavaró lehet. Keverj össze négy evőkanál szódabikarbónát 2 liter vízzel, és egyszerűen locsold át vele a területet.

2. Frissítsd fel a vágott virágot!

Ha a virágunk hervadni kezd, az azért van, mert a víz nem tud átfolyni a szárán. Ha szereted virággal díszíteni a lakást, akkor ezt a trükköt ismerned kell. Így sokkal tovább maradnak majd frissek a szálak. 1 liter vízbe tegyél egy kis kanál port, és öntsd a vázába. Egy éles ollóval vágj le egy picit a szárból.

Ezzel fokozod az átfolyás hatékonyságát, és napokkal meghosszabbíthatod a virágok életét.

3. Búcsúzz el a gaztól!

Nem kell méregdrága gyomirtókat venned, ha a járda vagy a kocsibeálló repedéseit elöntötte a gaz. Csupán víz és szódabikarbóna keverékét kell a résekbe önteni. Kétszer ismételd meg egy hét különbséggel, és nincs többé gond.

4. Édes paradicsom

Ha elégedetlen vagy a paradicsomterméssel, és szeretnéd, hogy kicsit édesebb legyen, akkor csak egyszerűen szórj a tövébe a porból. Sokkal zamatosabb lesz a termés.

5. Kártevők ellen

Hintsd meg a földet a porral és a nemkívánatos hangyák, csótányok és csigák nagy ívben elkerülik majd a kertet. 

6. Kézmosás

Pillanatok alatt letisztítja a kezedről a kerti piszkot. Jól dörzsöld össze, majd alaposan öblítsd le!

7. Régi cserepek új fényben

A régi mohás, kifehéredett kaspók szebbek lehetnek, mint új korukban. Súrold át őket a csodaszerrel forró vízben, és hagyd megszáradni.

 

 

És ezeket olvastad már?