OTTHONKA

Néhány apró trükk és jobban fűt a radiátor!

Ezekkel a praktikákkal melegebb lesz a lakásban és még spórolhatsz is.
  • Szerző: Ripost

Szeretnéd te is, ha kellemes meleg lenne a lakásban, mégsem szökne az egekig a rezsi? Néhány egyszerű trükkel fokokban mérhetően lesz otthon a hőmérséklet.

Polc és függöny

A radiátorra semmiképpen ne lógjon rá a függöny, sőt jól jársz, ha egyáltalán nincs is a környékén, hiszen megakadályozza, hogy szétáradjon a szobában a meleg.  Érdemes viszont polcot szerelned fölé. Ez segít abban, hogy a hő ne csak felfelé áramoljon a szobában, hanem abban a magasságban is jól érezd, ahol a fotelben szürcsölöd a teát.

Redőny és sötétítés éjszakára

Bár a legtöbb otthonban az alváshoz hozzátartozik, hogy besötétítünk, érdemes ezt lefekvéskor minden helyiségben megtenned. Még a nappaliban is. A redőny és a sötétítő függöny ugyanis egyszerűen még egy szigetelési réteget képez az otthonodon. Nappalra azonban tedd világossá a lakást, hogy az a kevés napfény, amelynek télen örülhetünk, minél inkább átjárhassa a szobák falát.

Hőtükör fólia

A radiátor mögötti falat vond be hőtükrös fóliával. Ez remekül segít abban, hogy ne a fal nyelje el a meleget, hanem még vissza is verje ez a réteg a meleg levegőt, és ideálisabbá tegye a benti hőmérsékletet.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?