OTTHONKA

Ne dőlj be minden ecetes csodának! Tönkre is teheted a mosógéped!

Semmi kétség: hasznos és jó dolog olcsó, környezetvédő házi praktikákat alkalmazni! Azonban előfordulhat, hogy bizonyos esetekben többet ártasz, mint használsz! Mutatjuk, mire figyelj!
  • Szerző: Ripost

Nagyanyáink praktikáinak többsége ma is jól jön a háztartásban,  de a mai modern berendezéseknél nem mindegyik régi trükköt lehet megbízhatóan alkalmazni, sőt! Bizonyos ötletek és csodaszerek akár komoly károkat is tehetnek a háztartási gépeinkben.

Sajnos az a rossz hírünk van, hogy az egyik csodaszer, amivel óvatosan kellene bánnod, nem más, mint az ecet.

Való igaz, az ecetet sokoldalúan alkalmazhatod a takarítás során: gyönyörűen tisztítja az ablakokat és a tükröket. Mikróba téve remekül eltünteti a makacs szennyeződéseket.

Vízkőre is hatásosan alkalmazható: sokan vízforralót, kávéfőzőt hoznak helyre ecettel, de elterjedt házi módszer a mosógép ecettel való vízkőtlenítése is.

Hozzáértők azonban arra figyelmeztetnek, jobb megkímélni a drága mosógépet az ecetes átmosástól!

1-2 üveg 20 %-os ecetes karbantartás során többet ártasz  mosógépednek, mint gondolnád!

Ezért ne használj ecetet a mosógépbe:

  • A mai mosógépek dobján vékony bevonó réteg van, amit a savas ecet kikezdhet, tönkretehet.
  • A gumiból készült alkatrészeket károsítja hosszú távon, nem beszélve a tömítésekről, amiket kikezd a savas közeg.
  • Komolyabb lerakódás esetén a mosógépben áramló ecetes víz tömbökben "robbantja le" a vízkövet a gép belsejéről. Ezek a darabkák feltorlódhatnak a csövekben és végzetes dugulást okozhatnak.

Drága vízlágyítók, vagy ecetes vízkőtlenítés helyett,

használj mosószódát!

mosóporhoz adagolva nemcsak lágyítja a vizet és ezáltal megakadályozza a vízkő kialakulását, de kiváló tisztító és zsíroldó hatással is rendelkezik!

Keverj 1 kávéskanálnyi mosószódát a mosószerhez. Nem csupán ruháid lesznek ragyogóan tiszták, de  mosógépedet is megóvod a vízkőtől, illetve a mosás során az öblítőből az alkatrészekre ragadó nyálkás lerakódásoktól is!

A mosószóda környezetbarát,  biológiailag lebomló tisztítószer, amelynek nincs káros mellékhatása, továbbá a legolcsóbb megoldás mosógéped karbantartására, és még a ruháid is tisztábbak lesznek!

 

 

És ezeket olvastad már?