OTTHONKA

Ne dobd ki a narancshéjat, ezt nézd, mire használhatod!

Illatos és gyönyörû dekorációt varázsolhatsz csupa természetes hozzávalóból pillanatok alatt!

Nemcsak karácsonyra ajánljuk ezt az egyszerű dekorációt. Isteni illatot varázsolhatsz az egész lakásba ezzel a rafinált kis kiegészítővel.

 

Ráadásul alapanyagokért sem kell szaladgálnod, hiszen minden adott hozzá a te konyhádban is!
Lássuk hogyan készül ez a szép mécses!

 

Hozzávalók:
1 narancs héja
olívaolaj
babérlevél (vagy más friss fűszer)

Így készítsd el:
1. A narancs héját a gyümölcs középvonalában vágd be végig egy kés hegyével.

2. Óvatosan hámozd meg a narancsot úgy, hogy a gyümölcs közepén futó fehér "köldökzsinór" ne szakadjon el a héjtól - ez lesz a kanóc.

3. A narancshéj-kelyhet töltsd fel félig olívaolajjal.

3. Helyezd bele az olajba a fűszert.

4. Kend be a kanócot is és gyújtsd meg a mécsesedet!

5. A narancs másik feléből elkészítheted a mécsestartó tetejét: a közepét vágd ki, hogy kapjon oxigént a láng. Körben pedig  díszítsd szegfűszeggel, így igazán finom illatos lesz a mécsesed.

Nemcsak dekoratív, de igazi karácsonyhangulatot teremt!

És ezeket olvastad már?