OTTHONKA

Ne dobd el a fehér zacskót a cipős dobozból, rengeteg mindenre jó

Kidobás helyett gyûjtsd össze a kis párátlanító zacskókat. Igazi kis kincsek ezek. Most eláruljuk, mi mindent menthetsz meg vele. Tényleg hihetetlenül hasznos!

Kevesen tudják, de a kis zacskó, melyet a cipős dobozba csomagolnak, kincset ér.

Mi található benne? A zacskó szilikagélt tartalmaz. Ez egy rendkívül hatásos páraelszívó anyag. Teljesen telített állapotban is száraz és kemény marad, nem válik ragacsossá. Kémiailag semleges, nem válik toxikussá, ezért élelmiszer közelében is használható. Bármennyi ideig alkalmazható, mert kiszáradás után újra képes a nedvesség felszívására. És ami nagyon szimpatikus benne, ugyanúgy megsemmisíthető, mint a háztartási szemét. Nem terheli a környezetet.

Nincs több összecsomósodott fűszer!

A konyha a lakás legpárásabb helyisége. A nedvesség nem kedvez a por alakú élelmiszereknek, mint a fűszerek, a cukor. Viszont, ha ragasztószalaggal egy kis szilikagélt tartalmazó zacskót rögzítesz a fűszeres üvegre, biztosan tökéletes marad az állaga.

Vízbe ejtett mobil

Véletlenül a vízbe ejtetted a telefonodat? Nyomban távolítsd el belőle az akkumulátort és a memóriakártyát. Helyezd a kívülről szárazra törölt gépet egy tálba, melyet telepakoltál szilikagél zacskókkal. Egy éjszakán át hagyd dolgozni a nedvesség elszívó kis golyókat. Ezután kapcsold csak be a készüléket.

Fontos dokumentumok

A születési anyakönyvi és házassági kivonat fontos dokumentumok. Érdemes vigyázni rájuk. Például a párás levegő is tönkreteheti ezeket. Tedd a megőrzendő iratokat egy borítékba, és helyezz melléjük egy párátlanító zacskót. Ez megvédi a hosszú évek alatt.

Nedves törülköző és fürdőruha

Kimostad, de nincs időd megszárítani őket, pedig sürgős lenne? Helyezd őket szilikagélt tartalmazó zacskók társaságába.

Rozsdamentes borotva

Ha a borotvádat egy zárható dobozban tartod, egy párátlanító zacskó mellett, nem fog idő előtt megrozsdásodni.

Illatos edzőtáska?

Igen, lehetséges! Mindig tarts benne néhány párátlanító zacskót, ez gondoskodik a páraelszívásról. A baktériumok nem szaporodnak el, és nem lesz kellemetlen szagú a táskád.

Pára a fényképezőgépen

Kint hideg, bent meleg van, vagy fordítva. Használat után vedd ki az akkut, a kártyát és a lencsét a gépből. Tedd egy tartályba, melyben szilikagéles zacskók várják, hogy mentesítsék a drága készüléket a lecsapódó párától.

Száraz kutyatáp

Ragasztószalaggal rögzíts egy kis párátlanító zacskót belülről a tápos zacskóra.

Vetésre váró magok

A magokat fajtánként külön-külön zacskóban tárold. Tedd az összeset egy légmentesen zárható tartályba. Pottyants melléjük pár zacskó szilikagélt. Megvédi a jövő termés ígéretét a penészedéstől.

Ékszerek

Ha az ékszeres dobozodba néhány párátlanító zacskót is raksz, nem kell tartanod az oxidálódástól

Páralecsapódás az ablakban

Előzd meg szilikagéllel. Ez a módszer a szélvédő esetében is működik.

 

És ezeket olvastad már?