OTTHONKA

Most végre kiderül az igazság: Ezért tegyél sót a mosógépbe!

Felbukkant a neten egy önkéntes mosógépdoki, aki végre hitelesen elmondja, miért szükséges sót tenni a mosásba.
  • Szerző: Ripost

"Először is a mosásokhoz mindig adjunk egy evőkanál konyhasót, ez ugyanazt az eredményt adja, mint a Calgon, sőt, kicsit jobbat, mert lágyítja a vizet" - kezdi mondandóját Salamon István mosógépszerelő, aki néhány napja tette közzé egybegyűjtött okos tanácsait. Lássuk, mi mindent tanácsol a szaki!


1. A szűrőt rendszeresen tisztítani kell!

2. Minden egyes ruhát nézzünk át mosás előtt, ürítsük ki a zsebeket. Ne maradjon benne se tű, se csavar, sem más, mert ezek nagy károkat okozhatnak a gépben! Egy szög, ami csak kibújik a dob lyukain, képes az egész gépet széthasítani, felszaggatni a fűtőszálakat!

3. Sose hagyjuk a mosógépet felügyelet nélkül, hiába van rajta időzítő, bár ez kétségtelenül kényelmes dolog. De ha bármi történik, a mosógép akár a lakást is képes elárasztani vízzel. Pl. egy kicsi tömlő szakadásánál.

4. Ha ugrál a gép centrifugálás közben, akkor nézzük meg a szűrőt, ha tiszta, akkor nagyobb baj van, hívjunk szerelőt!

5. Mivel a mosógép nem olcsó, jobban kell rá vigyázni. Ha kicsi hibát észlelünk, akkor is hívjunk szerelőt, ha esetleg akad a családban, aki ért a barkácsoláshoz...

6. Amitől a csapágyak meghalnak, az a kinyíródott szimering - ezeket viszont a vízkő teszi tönkre. A vízkő felrakódik a tengelyre, mint a fogkő a fogra, és kiemeli a gumit a tengelyről. Tehát az egyik legfontosabb védelem, ha rendszeresen sót adagolunk a mosáshoz, s félévente egy kiló sóval tisztító főzőmosást csinálunk ruhák nélkül....

7. FIGYELEM, HA EGY MOSÓGÉP, MOSOGATÓGÉP RÁZ, AKKOR AZONNAL SZERELÕT KELL HÍVNI!

De nemcsak háztartási gépszerelőt, hanem villanyszerelőt is! Ugyanis ki kell építeni az érintésvédelmet, legalább a konyhában, és a fürdőben! Amiért ráznak ezek a gépek: A fűtőszál elöregedett, megnyílt, és a belső izzószál közvetlenül találkozik a vízzel! EZ NEM JÁTÉK! Ki kell cseréltetni a fűtőbetétet, és feltétlenül kell egy érintésvédelmi relé (ÉV relé)! Ezt a villanyszerelő már tudja, és meg is csinálja!

A család életét védi ez a készülék...

 

Forrás: (Vali Hagyományos konyhája, Facebook)
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?