OTTHONKA

Most már biztos, hogy a sör életet ment!

A rekkenő kánikulában kívánod a hideg sört? Megértjük, tökéletes szomjoltó. De a sör máskor is életmentő lehet. Képzeld magad egy lakatlan szigetre, vagy egy többnapos túrára. Nem hiszed el, milyen hasznos lehet, ha van egy doboz söröd!
címkék:
  • Szerző: Ripost

1. Forralj benne vizet

Ha már kiittad dobozból a sört, edényként is használhatod. Így forralhatsz benne vizet a tábortűznél.

2. Befuccsolt a kempingfőződ? Segít a sörös doboz!

Vágd ketté középen, a fölső részét szurkáld ki egy kés hegyével, hogy majd járjon a levegő. Az alsó részbe tölts tömény alkoholt, például pálinkát vagy vodkát. Csúsztasd össze a két részt és óvatsan gyújtsd meg a lángot. Sokkal biztonságosabb és stabilabb, ha mélyedést kaparsz a talajba és abba helyezed bele a szerkezetet.

3. Pecázhatsz vele

Használd úszóként, mivel a sörösdoboz elég nagy méretű, biztos észreveszed, ha kapás van.

4. Vészjelzéseket adhatsz a segítségével

Soha nem tudhatod, mikor kerülhetsz szorult helyzetbe. Ha ilyenkor van veled egy sörösdoboz, valahogy feszítsd szét. Belső, fémszínű fala kiválóan veri vissza a nap sugarait, így akár segélykérő jeleket is leadhatsz vele.

5. Használd éles szerszámként!

Feszítsd szét a sörös dobozt és hajtsd félbe a palástját úgy, hogy hegyes szögben végződjön. 

6. Használd riasztóberendezésként!

Jól jöhet egy ilyen készség, ha magas hegyekben vadkempingezel. Nemcsak medve törhet rád ilyen terepen, ki tudja, akár kétlábúak is. Köss az üres sörös dobozra egy madzagot, igazítsd úgy, hogy a betolakodó beleakadjon. A doboz kongó hangja biztosan felébreszt! 

7. Használd mécsestartónak

Ha távol a civilizációtól nincs elemlámpád - vagy kifogyott az elem -, csak a gyertya marad. Az viszont erős szélben folyton elalszik. Nem lesz gondod, ha van sörös dobozod! Nyiss rajta egy ablakot (persze előtte idd ki a sört), majd állítsd bele a gyertyát a dobozba, gyújtsd meg és élvezd a fényt!

8. Jól hűtsd be és idd meg!

Kánikulai napon ennél hasznosabbat sör-ügyben nem tudunk ajánlani.

Ha pedig nem vagy elégedett a bolti változatokkal, készíts magadnak otthon sört!

Forrás: OutdoorLife

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?