OTTHONKA

Most kiderül az igazság: kézzel vagy géppel érdemes mosogatni?

Te melyik csoportba tartozol: aki kézzel mosogat vagy aki géppel? A gépi mosogatás valóban időt spórol, de van, aki szeret mosogatni. 7 érvet és ellenérvet mutatunk.
  • Szerző: A

Nem könnyű megérteni az ellenkező táborokba tartozókat, de kísérletet tehetünk rá.

1. A mosogatógép luxuscikk

Igaz, hogy először anyagi befektetést igényel a mosogatógép, de aztán rájön az ember, hogy azért van, hogy az életünket olyan egyszerűvé tegye, amennyire csak lehetséges. Tisztára varázsolja az edényeket, amíg mi beszélgetünk vagy más tennivalónk akad. Megfürdetjük a gyerekeket vagy játszunk velük. Igaz, hogy a mosogatás is lehet játék.

2. Pénzt spórol, aki kézzel mosogat

Tévhit, hogy a kézi mosogatással pénzt spórolhatsz. A mosogatógép korlátozott mennyiségű vizet használ fel újra és újra, így nem pazarol sok tiszta vizet. A mosogatáshoz is szükség van mosogatószerre, szivacsokra. Nem beszélve a vízfogyasztásról, ha folyó vízzel mosogatsz.

3. Időt spórol, aki mosogatógéppel mosogat

Naponta többször 20-30 percet is eltölt a mosogató mellett, aki kézzel mosogat. A mosogatógép valóban csökkenti a szennyes edények melletti ácsorgást, de van, aki szereti ezt csinálni. Egyfajta mozgó meditációt is jelenthet a napi rutintevékenység.

4.  Óvja az edényeket a mosogatógép

Nincs több mosogatás során kézből kicsúszott tányér.  A mosogatógép gondoskodik erről a  problémáról. Biztonságosan tárolja az edényeket! Csak a ki- és bepakolással kell vigyáznunk.

5. Csillogóan tisztává varázsolja az edényeket

A szivaccsal való törölgetés sosem ugyanaz, mint egy hosszú mosogató ciklus lefuttatása. A mosogatógépek hatékonyan megtisztítják az edényeket, míg a kézi mosogatás során mindig maradnak az edényeken rászáradt foltok. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a mosogatás során a mosogatóvíz gyorsan koszos lesz a lemosott ételmaradékoktól.

6. A lábasokat, fazekakat nem mossa el tökéletesen

Való igaz, hogy makacs szennyeződések esetén célszerű előre lemosni vízzel vagy picit megsúrolni a lábasok, tepsik alját, de az előmosás után majdnem olyanok lesznek ezek a sütés-főzés során használt edények, mint új korukban.

7. Idővel a poharak cseppfoltosak lesznek, az edények koszosak maradnak

Hetente-kéthetente tisztítani kell a mosogatógépet is. Ha elhanyagoljuk, akkor valóban előfordulnak ezek a problémák.

Mit tegyél?

1. Töröld át a mosogatógép külsejét és belsejét! - használhatsz ecetes rongyot is.

2. Futtass le tisztítómosást!

3. Tisztítsd ki a szűrőket!

4. Töltsd fel a tartályokat sóval, tisztítószerrel, vízkioldóval!

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?