OTTHONKA

Mire jó még a sütőpapír? 10 bomba jó ötlet, amire nem is gondolnál!

Ha eddig csak a sütéshez használtad, akkor itt az ideje, hogy megismerd a mindent tudó sütőpapírt! Mutatjuk a legjobb praktikákat, mire használhatod még a sütésen kívül!
  • Szerző: Ripost

A háziasszonyok egyik nagy kedvence a sütőpapír, nem csak a sütésnél   jelent nagy segítséget. Használd ki a  sokoldalú sütőpapírt az egész háztatásban, íme a 10 legjobb ötlet:

1. Tisztításhoz  

Gyönyörűen tisztán tarthatod a króm felületeket, ha egy darab sütőpapírral átdörzsölöd. Csapoknál egy gyors törlés és a felületén maradó viaszos réteg megvédi a vízcseppektől  és az ujjnyomoktól.

2. Fedőként

Ha nincs kéznél fedő a fazékra, csak vágj körbe a fazék méreténél nagyobb sütőpapírt és tedd a tetejére. Fakanállal rögzítheted. Sütéskor is bevetheted ezt a módszert, ha nincs otthon alufóliád, elő a sütőpapírral! Vágj egy nagyobb darab sütőpapírt, illeszd a tepsire. A papírt csavargasd meg a tepsi négy sarkánál, majd fogpiszkálóval tűzd meg mind a négy ponton, így biztosan a helyén marad. Ha nem is szigetel tökéletesen, de a nedvesség nagy részét bent tartja.

3. Tortadíszítéshez

Különleges tortákat készíthetsz sütőpapír segítségével. Vágd ki a  sütőpapírt a torta formájára, rajzold fel a mintát, feliratot, díszítést, majd rajzold át olvasztott csokival, cukormázzal. Tedd a fagyasztóba, hagyd ott fél órát, majd óvatosan csúsztasd át a mintát a torta tetejére egy spatula segítségével.

4. Antennákhoz

Jobb lesz a kocsidban a rádióvétel, ha átdörzsöld az antennát egy darab sütőpapírral. Védőréteget képez az antennán, amely taszítja a piszkot.

5. Boros üvegekhez

Ha nem fogyott el a palackból az ital, tekerj egy darab sütőpapírt a parafadugó köré, így könnyebben lehet ki-be tenni a dugót a palackba.

6. Tölcsér

Számtalan helyzet adódik, amikor fűszereket, cukrot, lisztet szeretnél egy csinos dobozkába áthelyezni. Formázz tölcsért a sütőpapírból, így veszteség nélkül porciózhatsz.

7. Vasaláshoz

Dörzsöld át  viaszos papírral a vasalód talpát, így könnyebben tudsz vasalni, szinte suhan majd a ruhán a vasalód.

8. Mikróhoz

A legegyszerűbb mód, hogy a mikród használat után is tiszta maradjon, hogy tányért amiben melegítesz, letakarod egy darabka sütőpapírral. Megakadályozza, hogy melegedés közben szétfröcsköljön az étel.

9. Gyertyákhoz

Érdemes a gyertyák alá egy darab sütőpapírt helyezned, így a lecsöpögő faggyú nem hagy nyomot az abroszon.

10. Fiókokba

Fiókokat, konyhai tárolókat érdemes sütőpapírral kibélelned, így könnyen tisztán tarthatod. Vágd méretre, rögzítsd kétoldalt celluxxal. Amikor elkoszolódott, csak cserélned kell egy új papírra.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?