OTTHONKA

Lélegzetelállító ötletek: 2016-ban így dekoráld a tököd

Néhány éve már Magyarországot is elárasztották október elejétől a hatalmas Halloween tökök. Most megmutatjuk az idei év legmenőbb darabjait, hogy még szebbé tehesd ezzel a dísszel a kertet vagy a lakást.
  • Szerző: Sz. K.

Már hetekkel október vége előtt tudod, hogyan fogod díszíteni a halloweeni tököt, idén viszont úgy érzed, kifogytál az új ötletekből? Akkor most figyelj, mert összegyűjtöttünk néhány csodálatos dekortippet, amik nem csak egyediek, de elkészíteni sem nehéz őket!

1. Rémisztő kisállatos

Fesd akrilfestékkel feketére az egészet, majd fehérrel rajzold meg a szemeket, nózikat, fogakat és bajszokat. Ezután nincs más dolgod, minthogy egy fekete papírból kivágod a cicának a füleit, a denevérnek a szárnyait és hozzá ragasztod. A pók lábaihoz használj faágakat, így lesz csak igazán halloween-i a hangulata. 

2. Sötét csipkés

Fesd fehérre, vagy valamilyen világosabb színre a tököt, majd egy sötétebb csipkesorral vond be a közepét. Még nagyobbat fog ütni, ha teszel mellé néhány fehér gyertyát, amiket szintén csipkével dekorálsz!

3. Csillogó köves

Vegyél különböző nagyságú és alakzatú köveket, és ragaszd a tökre ízlésed szerint. Akár egy ilyen csillogó pókhálót is összehozhatsz belőle, de akkor ne feledd a fekete gumipókot sem! 

4. Ijesztő maszkos

Faragd ki a tököt, csinálj neki minél ijesztőbb szájat és szemeket, majd egy merevebb kartonból vágj ki hozzá egy fekete maszkot. Egy gumi segítségével, vagy akár ragasztóval rögzítsd hozzá. 

5. Kalapos-bajuszos

Nem kell feltétlen agyondekorálni a tököt sem. Klasszul néz ki, ha csak egy nagy bajuszt festesz rá, és ráteszel egy kalapot. Az asztal többi részét pedig díszítheted kis gyertyákkal, apró tökökkel, vagy akár egy ilyen fekete csipkés esernyővel is, amit teleszórhatsz cukorkákkal.

6. Faragott mintás

Ha igazán jó kézügyességed van, és szeretsz elveszni a részletekben, akkor ezt a faragott, indás tököt neked találták ki. Csak arra figyelj, hogy biztosan éles legyen a késed, így az apró motívumokat is könnyedén belekarcolhatod. 

7. Romantikus virágos

Ugye milyen menő öltet vázát csinálni a halloween-i töködből? Faragd ki a közepét, majd kanalazd ki a belsejét. Ezután fesd le az egészet, és tűzdeld tele hatalmas művirágokkal. Kész is a tökéletes őszi asztaldísz. 

8. Préselt faleveles

Gyűjts néhány érdekes falevelet, majd tedd egy vastag könyvbe, és egy egész éjszakán át préseld őket. Fesd ki a tököt, majd a leveleket is, mindegyiket más színűre. Ha megszáradtak, már ragaszthatod is rá a tökre. 

9. Fekete denevéres

Remekül néz ki együtt a fehér, és egy bronzosabb szín, pláne, ha ilyen rendszertelem hullámmal választod el egymástól őket. Vegyél nagyjából 6-8 cm hosszúságú szalagokat, köss a közepére csomót, a szélét pedig cakkozd ki, és egy cérna vagy damil segítségére rögzítsd a tökre.  Ettől olyan lesz az egész, mintha egy havas táj előtt repülnének a denevérek.

10. Csiga-bigás

Mind közül talán ez a legeredetibb ötlet! A tökből faragd ki a csiga házát, majd egy hosszúkás sütőtököt vágj ketté, és a felső részéből csináld meg a fejét. A szemnek fogj két pingpong labdát, és a közepüket egy fekete alkoholos filccel pöttyözd be. Ezután ragaszd hurkapálcákra és szúrd bele a hosszúkás tök tetejébe. 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?