OTTHONKA

Lábszag ellen legjobb a vodka!

Ha van egy üveg vodkád otthon, akkor se ajándékozd el, ha nem akarod meginni. Ezer dologra használhatod a háztartásban.
címkék:

Mulaszd el vele a fogfájást! Persze csak ideiglenesen, a fogorvost nem fogod megúszni, de amíg nem jutsz fájdalomcsillapítóhoz és orvoshoz, addig megfelelhet. Önts kevés vodkát egy vattapamacsra, és nyomd a fájós fog melletti ínyre. Egy idő után enyhíti a fájdalmat.

Tüntesd el a korpát, varázsold egészségessé a hajad! Adj egy kupica vodkát egy liter vízhez, és ezzel öblítsd le a hajad a samponos hajmosás, és a kondicionálós ápolás után. Eltünteti a hajszálakon lerakódott samponmaradékot és a korpát. Ha egy pici vodkát adsz a hajbalzsamhoz, alacsonyabb lesz a keverék PH-értéke, ettől pedig simább és fényesebb lesz a hajad.

Fagyaszd le jeges pakolásnak! Ha a fagyasztózsákba vodkával kevert vizet teszel, a keverék fagyáspontja alacsonyabb lesz a vízénél, a jeges pakolás pedig a szokásosnál hidegebb, és különösen rugalmas lesz, könnyen felveszi a test formáját.

Riaszd el a rovarokat! A vodka kiváló rovarriasztó. Önts egy keveset egy szórófejes üvegbe, adj hozzá egy-két csepp jó minőségű levendula illóolajat, és fújd rá a bőrödre.

Gyógyítsd meg a medúzacsípést! Ha a tengerparti nyaraláson megcsíp a medúza, önts egy kis vodkát egy papír zsebkendőre, és ezzel borogasd a sajgó csípést. 10-20 percen belül enyhül a fájdalom és a duzzanat.

Szüntesd meg a test- és lábszagot! Elég ha egy szórófejes üvegből vodkát fújsz a hónaljadra és a lábfejedre, és jó darabig nem kell számolnod a kellemetlen szagokkal.

Használd after shave-ként! Ha kifogyott az after shave, nyugodtan nyúlj a vodkásüveg után, mivel az after shave-ek többségében is az alkohol csökkenti a bőr gyulladását és irritációját.

Tisztítsd vele a kezedet! Az alkohol elpusztítja a baktériumok többségét, így, ha nincs módod kezet mosni – például utazás közben –, a vodka kéztisztítóként is remekelhet.

Áztasd bele a borotvádat! Ha a borotvádat használat után vodkába áztatod, az alkohol kipucolja a pengék közül az apró szálakat, ráadásul sterilizálja is az eszközt.

Mosd le vele az ablakot! Nemcsak az after shave-ben van rengeteg alkohol, hanem az ablaktisztító szerekben is. Tölts meg egy nagyobb szórófejes üveget vodkával, és indulhat is az ablakpucolás.

Fertőtlenítsd a szőnyegeket és a matracokat! A szőnyegek és a matracok valóságos baktériumfészkekké válhatnak az idők során. Spriccelj rájuk vodkát egy szórófejes üvegből, az alkohol fertőtleníti őket, és eltünteti a kellemetlen szagokat.

Fújd be vele a tornacipőd! Ahogy a testeden, úgy a cipődben is eltünteti a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat. Fújd a cipődbe egy szórófejes üvegből, majd hagyd a cipőd szellőzni.

Tüntesd el vele a penészt és a zsírt! Kisebb penészfoltokat könnyedén eltüntethetsz egy kevés vodka és egy erősebb kefe segítségével. A zsíros edényekről is könnyebb eltávolítani a ragacsot, ha egy kis időre vodkás vízbe áztatod őket.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?