OTTHONKA

Ki ne dobd a reklámújságokat, fantasztikus, mit készíthetsz belőlük

Eszedbe ju­tott már, hogy jó lehetne valamire a renge­teg reklámújság, amit naponta bedobnak a postaládádba? Elképesztő ötletet mutatunk!

Ne dobd ki a reklámújságokat, csoda klassz holmikat készíthetsz belőlük! Még csak szuper kézügyesség sem kell hozzá! Hogy hogyan? Papírfonással! Ez egy bárki által elsajátítható egyszerű technika, mely segítségével új életet nyerhet a hulladékpapír: poháralátét, képkeret, kosárka, sőt akár kisbútor is lehet belőle. Mutatjuk, hogyan!

1. Tekerj pálcákat a papírból!

A pálcákat kell később összefonni. A pálcatekeréshez a papírokat 5-7 cm széles, minél hosszabb csíkokra kell vágni. A kivitelezéshez 1 db hurkapálcika és jó erős papírragasztó is szükséges. Illeszd a hosszú papírszalag sarkához a hurkapálcikát hegyes szögben, így csavard fel a papírt.

Az alábbi videóban lépésről lépésre végigkövetheted a módszert:

 

Tény, hogy a papírfonáshoz sok pálca kell, de egyáltalán nem bonyolult ez a művelet, és hamar bele lehet jönni. Nézd!

 

2. Papírfonás

Ha már föltankoltál papírpálcákból, jöhet a meló! A legegyszerűbben, kezdőknek is bátran ajánlott tárgy lehet például egy kosárka. Megkönnyíti a munkát, ha a kosár aljzatát kartonpapírból állítjuk össze: két réteg karton közé beragasztjuk a tartópálcakat, majd fonjuk körbe.

A megfelelő gyakorlat elsajátítása után jöhetnek a komolyabb munkák!

Kenyeres kosár

Tároló doboz

Az elkészült alkotások megjelenésében zavaró lehet a színes összevisszaság, jó hír viszont, hogy mindent le lehet festeni, ami papírfonás technikával készült. Legjobb hozzá a vízbázisú akrilfesték. 

 

 

És ezeket olvastad már?