OTTHONKA

Kenj tojássárgáját a blúzodra - eszméletlen hatásos ez a trükk!

Egészen szokatlan praktikát mutatunk most neked. Tuti módszer!
  • Szerző: Ripost

Nagyon izgalmas,  nagyon rendhagyó és nagyon hatásos trükköket mutatunk neked! Filléres praktikák, mégis rendkívül eredményesek! És a legjobb, hogy valóban eltüntetik a foltokat!

 

1. Tojássárgája

Meleg, de nem forrásban lévő vízhez keverd egy tojásnak a sárgáját. Annyi vízzel dolgozz, hogy egy kenhető, pépes masszát kapj. Dörzsöld be vele a blúzodon, pólódon vagy bármilyen textilen éktelenkedő kávéfoltot, hagyd kicsit hatni, majd alaposan öblítsd át.

 

2. Kóla

Ha zsíros, olajos foltok keletkeztek a ruhádon, akkor egy pohár kólát önts a mosószer mellé a mosógépbe. Igen, valóban furcsán hangzik, de meglepően hatásos!

 

3. Tej

Ha tintafoltot szeretnél kiszedni a ruhádból, akkor áztasd egy éjszakára tejbe, majd másnap egyszerűen a szokásos módon mosd ki. Nyoma sem marad a tollfirkának.

Távolról sincs vége! Tarts velünk és LAPOZZ!


4. Ecet

Legyen szó akár fűfoltról, akár kávéról, az ecet nem hagy cserben! Dörzsöld át a foltot ecettel, majd amikor már beitta magát a nedvesség az anyagba, akkor ecet és szódabikarbóna pépes keverékével dörgöld be a foltot. Ezután mehet a mosásba.

 

5. Szóda

A kávéfoltra kiváló megoldás a szóda és a szénsavas ásványvíz is. Öntsd rá a kellemetlen pacára, dörzsölj bele egy kis szódabikarbónát, hagyd hatni félórán át, és jöhet is az öblítés.

 

6. Liszt

Ha kilöttyent a vörösbor, akkor sokkal jobban jársz, ha só helyett lisztet használsz. A só ugyanis a színek fixálásában is kiváló partner, így becsapós lehet folteltávolítás esetén. A liszt viszont remekül eltünteti a borfoltot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?