OTTHONKA

Jót és rosszat is tartogat nekünk az időjárás

Miközben fokozatosan megszűnnek az éjszakai fagyok, napközben pedig általában 20 fok közelében alakul majd a csúcshőmérséklet, érdemi csapadékra továbbra sincs kilátás.
  • Szerző:

Csütörtök

Csütörtökre virradóan általában derült lesz az idő, és a légmozgás is többnyire méréséket marad. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, gyenge talaj menti fagy a Rába vidékén, a Viharsarok, valamint az északi völgyekben fordulhat elő. Napközben szinte zavartalan napsütésre számíthatunk, az ország keleti harmadában kevés fátyol- illetve gomolyfelhő megjelenhet az égen. A légmozgás továbbra sem lesz jelentős, a csúcshőmérséklet pedig immáron 17 és 21 Celsius között alakul. Túlnyomóan napos, kellemes időre számíthatunk. Csapadék nem fordul elő.

Fotó: 123rf

Péntek

Eleinte marad a szép napos idő, majd gomolyfelhők jelennek meg az égen, de zápor csak kis eséllyel alakul ki. 20 fok köré melegszik a levegő, a délnyugati szél megélénkül.

Hétvége

A többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg szombaton fordul elő enyhe zápor. Az ÉNy-i szél megerősödik, mellyel néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe. Marad a 15-20 fokos csúcsérték. Vasárnaptól kezdődően, napokon keresztül gomolyfelhős, napos, csapadékmentes időjárásnak örülhetünk

A gyors felmelegedés miatt, a melegfrontra érzékenyeknél a megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél megnőhet a szívinfarktus kockázata, valamint náluk vérnyomás-ingadozásra, fáradékonyságra is számítani kell. A száraz idő miatt megnövekedhet a levegő pollentartalma is. Az igazoltan új koronavírussal fertőzöttek száma egyre növekszik hazánkban is. A vírus terjedésének lelassítása érdekében, aki csak teheti maradjon otthon és ne menjen közösségbe! Légúti tünetek jelentkezése esetén telefonon hívja fel háziorvosát vagy az orvosi ügyeletet, akik majd intézkednek a további teendőkről!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?