OTTHONKA

Így tudod kánikulában leggyorsabban lehűteni a sörödet

Ebben a tikkasztó hőségben nagyon jól tud esni egy hideg sör. Most megmutatjuk, melyik az a módszer, amivel percek alatt le tudod hûteni kedvenc italodat.
címkék:

A kánikulában gyakran elfogy otthon a behűtött sör. Most mutatunk néhány trükköt, hogy tudod percek alatt lehűteni az italodat. A leggyorsabb és legegyszerűbb módszerekkel percek alatt hűsítő és friss lesz a sör.

1. Sós, jeges víz - módszer

Egy tálba tegyél hideg vizet, adj hozzá minél több jégkockát és két marék sót. Jól forgasd össze ezt az elegyet, majd fektesd bele eldöntve a sörösüveget vagy a dobozokat. Só hatására a jég olvadásnak indul. Ennek eredményeként 0 fokosnál jóval alacsonyabb hőmérsékletű lesz a jeges folyadék a tálban! Só nélkül nem megy 0 fok alá a jeges víz hőmérséklete. Így viszont két (azaz 2!!!) perc múlva már ihatod is a hideg sörödet!

2. Papírtörlő-módszer

A sörösüveget vagy dobozt csavard be teljesen benedvesített papírtörlőbe,majd tedd a fagyasztóba. Csupán 5 perc alatt hihetetlenül kellemes, hideg lesz az italod. A ráfagyott papír garantálja, hogy hideg maradjon.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?