OTTHONKA

Így lesz sokkal olcsóbb a leg­drá­gább ma­gyar hagyma!

A fok­hagyma ára gyakran ki­veri a biz­to­sí­té­kot. Ki­lója rit­kán megy 1500 fo­rint alá, ha pedig a spó­ro­lás je­gyé­ben da­ra­bon­ként ve­szed, még rosszab­bul jössz ki. Mu­ta­tunk egy spó­ro­lós trük­köt!
  • Szerző: Ripost

A fokhagyma köztudottan erősíti az immunrendszert és hatóanyagaival egy sor csúnya betegség megelőzésben nyújt hathatós segítséget. Csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást, megfázás esetén segít a nátha gyors szorításában. Arról nem is beszélve, hogy a magyar konyha egyszerűen elképzelhetetlen fokhagyma nélkül!

Épp ezért megvesszük a fokit, még ha drága is, hiszen az íze zseniális, ráadásul ez a legegészségesebb konyhai alapanyag!

Így lesz sokkal olcsóbb:

Ültesd el a gerezdeket és nevelj saját fokhagyma növényt! Ha van hozzá kiskerted, ez kézenfekvő, de a teraszodon balkonládában, vagy akár egyetlen cserépben is jól érzi magát a fokhagyma!

Így ültesd:

1. szedd gerezdekre a fokhagymát

2. Jelöld ki az ültetésre szánt terepet. Ha ágyásban gondolkodsz, 3-4 cm mély árkot húzz soronként.

3. Szórj hamut az árokba, majd kb. 15 cm-ként dugdosd bele a fokhagymát. Húzd rá a gerezdekre a földet, de 1 cm-nél ne legyen vastagabb a földtakaró!

4. Virágládában is megteheted ugyanezt, sőt akkor is könnyen megerednek a gerezdek, ha csak félig kerülnek a földbe.

Hamar meglódul a fokhagyma! 1-2 hét alatt hosszú leveleket ereszt. Ezekben van az igazi egészség, hiszen a friss hajtások koncentráltan tartalmazzák a fokhagyma legegészségesebb hatóanyagait.

Ráadásul a zöld levelek nemcsak kívánatosan néznek ki, hanem nagyon finomak is, apríthatod például körözöttbe, szórhatod kenőmájasra vagy vajas kenyérre!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?