OTTHONKA

Így lesz csíkmentes, ragyogó az ablakod

Már tervezed a karácsonyi nagytakarítást, esetleg már neki is fogtál a legsürgetőbb feladatoknak? Ha macerának éled meg az ablakmosást, itt a tuti trükk, ami rövid úton tökéletessé teszi az eredményt.

Ha meg kellene szavazni a nagytakarítás legkellemetlenebb feladatát, valószínűleg sokan az ablakpucolásra adnák a voksukat. Nem elég, hogy komoly macera az egész, de még a végeredmény is ritkán lesz tökéletes. Könnyen csíkos, maszatos, foltos marad az ablak, és természetesen az eső is mindig ablakpucolás után ered el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ablaktisztítás 01

Fotó: Pixabay.com

Ez utóbbit nem tudjuk befolyásolni, de egy olyan ablaktisztítás trükköt szívesen mutatunk, ami garantálja a csíkmentes és ragyogó végeredményt. Mindössze fél liter vízre, fél-egy deci ecetre, egy deci mosogatószerre és egy kis újságpapírra vagy mikroszálas kendőre lesz hozzá szükséged.

Egy vödörben vagy műanyag tálban keverd össze a vizet az ecettel és a mosogatószerrel. Mártsd bele az újságpapírt vagy a mikroszálas kendőt, és körkörös mozdulatokkal dörzsöld át vele az üveget. Amikor a nagyobb maszatok már eltűntek az ablakról, vízszintes és függőleges mozdulatokkal is töröld át, hogy egyenletesen elterítsd a mosogatószer védőrétegét az üvegen.

Ablaktisztítás 02

Fotó: Pixabay.com

Miért működik ez az eljárás? Az ecet régóta ismert ablaktisztító szer, mivel száradás után nem hagy maradványokat az üvegen. Az újságpapír nem csak azért jó, mert olcsó, hanem azért is, mert a papírtörlővel ellentétben nem hagy maga után apró szálakat az üvegen. Ugyanezért szeretjük a mikroszálas kendőt is. A mosogatószer pedig a zsíros nyomok és egyéb szennyeződések elleni védőréteget hoz létre az üvege, így az eső sem fog rajta olyan csúnya nyomokat hagyni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?